Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο31 Μαρτίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Υποστηρίζουμε την Ουκρανία: παγκόσμια εκδήλωση δωρητών

ουκρανία - εε

Ως αναγνώριση του ουσιαστικού ρόλο που διαδραματίζει η Πολωνία για τη στήριξη των προσφύγων που προσπαθούν να ξεφύγουν από την εισβολή στην Ουκρανία, η εκδήλωση δωρητών Stand Up For Ukraine (Υποστηρίζουμε την Ουκρανία), την οποία διοργανώνουν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρωθυπουργός του Καναδά κ. Τζάστιν Τριντό, θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία στις 9 Απριλίου.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας κ. Άντρζεϊ Ντούντα θα συμμετάσχει μαζί με την Πρόεδρο κ. φον ντερ Λάιεν, ενώ ο πρωθυπουργός κ. Τριντό θα συμμετάσχει εξ αποστάσεως.

Η εκδήλωση δωρητών θα ολοκληρώσει μια ευρύτερη εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία δρομολόγησαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κυβέρνηση του Καναδά το Σάββατο 26 Μαρτίου σε συνεργασία με τη διεθνή οργάνωση προάσπισης των συμφερόντων του πολίτη «Global Citizen». 

Στόχος της εκστρατείας είναι η άντληση χρηματοδότησης και άλλων μορφών στήριξης για την κάλυψη των αναγκών των εσωτερικά εκτοπισμένων στην Ουκρανία και των προσφύγων. Η εκστρατεία ανταποκρίνεται στην έκκληση για στήριξη που απεύθυνε ο πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

6,5 εκατομμύρια άτομα έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση φιλοξενεί περισσότερους από 3,8 εκατομμύρια πρόσφυγες. Η Πολωνία φιλοξενεί πάνω από 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως ανθρωπιστικός κόμβος, αποστέλλοντας στην Ουκρανία στήριξη από ολόκληρη την Ευρώπη.

Καθώς δεν διαφαίνεται το τέλος της σύγκρουσης, είναι σημαντικό να παράσχουμε πρόσθετους πόρους για να καλύψουμε τις ανάγκες των ατόμων που έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Ουκρανίας και των προσφύγων.

Στόχος της εκστρατείας «Stand Up For Ukraine» είναι να κινητοποιήσει τις κυβερνήσεις, τα θεσμικά όργανα, τους καλλιτέχνες, τις εταιρείες και τους ιδιώτες για την άντληση χρηματοδότησης και άλλων μορφών στήριξης για την κάλυψη των αναγκών των ατόμων που έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Ουκρανίας και των προσφύγων.

Καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή την εκστρατεία ―μεταξύ των οποίων, και απλώς ενδεικτικά, ο Μπόνο, η Μαντόνα, ο Έλτον Τζον, η Μάιλι Σάιρους, ο Άνταμ Λάμπερτ, η Σελίν Ντιόν ή η Αλάνις Μόρισετ― ενώ είναι βέβαιο ότι σε αυτούς θα προστεθούν και άλλοι.

Ιστορικό

Η εκστρατεία Stand Up For Ukraine (Υποστηρίζουμε την Ουκρανία):

Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας

Η αντίδραση του Καναδά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Υποστήριξη της Ουκρανίας – ιστότοπος της πολωνικής κυβέρνησης

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
31 Μαρτίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα