Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο29 Ιουνίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Θεραπευτική στρατηγική κατά της COVID-19: Η Επιτροπή εντοπίζει πέντε ελπιδοφόρα υποψήφια φαρμακοθεραπευτικά μέσα

logo_of_the_european_commission_el.svg__0.png
© EU
Η στρατηγική της ΕΕ για τα φαρμακοθεραπευτικά μέσα κατά της COVID-19 απέδωσε σήμερα ένα πρώτο αποτέλεσμα με την ανακοίνωση του πρώτου χαρτοφυλακίου πέντε φαρμακοθεραπευτικών μέσων, τα οποία θα μπορούσαν σύντομα να είναι διαθέσιμα για τη θεραπεία ασθενών σε ολόκληρη την ΕΕ. Τέσσερα από αυτά τα φαρμακοθεραπευτικά μέσα είναι μονοκλωνικά αντισώματα υπό κυλιόμενη επανεξέταση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Ένα άλλο είναι ανοσοκατασταλτικό και διαθέτει άδεια κυκλοφορίας που θα μπορούσε να επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει τη θεραπεία ασθενών με COVID-19.

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε: «Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα προς ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο φαρμακοθεραπευτικών μέσων για τη θεραπεία της νόσου COVID-19. Ενώ ο εμβολιασμός προχωρά με αυξανόμενη ταχύτητα, ο ιός δεν θα εξαφανιστεί και οι ασθενείς θα χρειαστούν ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες για να μειωθεί η επιβάρυνση από τη νόσο COVID-19. Ο στόχος μας είναι σαφής. Στοχεύουμε να εντοπίσουμε περισσότερα πρωτοπόρα υποψηφία φαρμακοθεραπευτικά μέσα στο στάδιο της ανάπτυξης και να εγκρίνουμε τουλάχιστον τρία νέα φαρμακοθεραπευτικά μέσα έως το τέλος του έτους. Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας στην πράξη.»

 

Τα πέντε προϊόντα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης και είναι πολύ πιθανό να συμπεριληφθούν μεταξύ των τριών νέων φαρμακοθεραπευτικών μέσων κατά της COVID-19 που πρόκειται να εγκριθούν έως τον Οκτώβριο του 2021, τον στόχο που έχει τεθεί στο πλαίσιο της στρατηγικής, υπό την προϋπόθεση ότι τα τελικά στοιχεία θα αποδεικνύουν την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο δελτίο Τύπου και στις σχετικές ερωτήσεις και απαντήσεις.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
29 Ιουνίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα