Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο11 Δεκεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ταινίες που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ κέρδισαν 7 βραβεία στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου

creative

Πέντε ταινίες που έχουν λάβει στήριξη από την ΕΕ διακρίθηκαν στα φετινά Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, αποσπώντας συνολικά επτά βραβεία.

Οι νικητές και οι νικήτριες των 36ων Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου ανακοινώθηκαν σε τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2023 στο Βερολίνο. Οι βραβευθείσες ταινίες που έχουν λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ είναι οι εξής:

«Η Γη της Επαγγελίας» (Bastarden) του Νικολάι Αρσέλ πήρε τα βραβεία φωτογραφίας, κοστουμιών και καλύτερου ηθοποιού για τον Μαντς Μίκελσεν. Η «Αδελφότητα της καπνιστής σάουνας» (Savvusanna sõsarad) της Άννα Χιντς πήρε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ, η ταινία «Robot Dreams» του Πάμπλο Μπέρχερ πήρε το βραβείο καλύτερης ταινίας κινούμενων σχεδίων, το «Club Zero» της Τζέσικα Χάουσνερ βραβείο καλύτερης πρωτότυπης μουσικής· και η «Χίμαιρα» (La Chimera) της Άλιτσε Ρόρβαχερ βραβείο καλύτερου σχεδιασμού παραγωγής.

Η ΕΕ στήριξε την ανάπτυξη και τη διανομή των εν λόγω αυτών μέσω του προγράμματος MEDIA του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη».

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
11 Δεκεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα