Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο8 Μαΐου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Τα μέλη του Κολλεγίου των Επιτρόπων συμμετέχουν στο Φεστιβάλ του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων που διοργανώνεται επ’ ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης

EYS Website banner

Αύριο, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η κ. Μαγκρέτε Βέστεϊγιερ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος για μια Ευρώπη Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή, ο κ.Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας και ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων κ. Νικολά Σμιτ θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων.
 

Το Φεστιβάλ θα αποτελέσει μια ευκαιρία για τον εορτασμό του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, θέτοντας στο επίκεντρο τις δεξιότητες και την κατάρτιση. Θα διοργανωθούν συζητήσεις σε όλη την Ευρώπη σχετικά με τις δεξιότητες που απαιτούνται για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, καθώς και σχετικά με την αντιστοίχιση των προσδοκιών των πολιτών με τις ευκαιρίες της αγοράς εργασίας, την προσέλκυση ταλέντων και τη συνεργασία για την απόκτηση δεξιοτήτων. Το Φεστιβάλ θα αποτελέσει το επίκεντρο των πολυάριθμων δραστηριοτήτων που διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, δίνοντας στους πολίτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να βιώσουν την ΕΕ.
 

Το Φεστιβάλ θα συνδεθεί με εκδηλώσεις για τις δεξιότητες στην Ελλάδα, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Λετονία, τη Σλοβενία, την Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο και σε πολλά άλλα μέρη στην ΕΕ. Θα παρουσιαστούν έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, π.χ. μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου+, και τα οποία αποσκοπούν στην κατάρτιση των πολιτών και στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις με άτομα από όλη την Ευρώπη, τα οποία έχουν αποκτήσει νέες δεξιότητες που έχουν δώσει ώθηση στη σταδιοδρομία τους, καθώς και με εταιρείες που έχουν επενδύσει σε μαθήματα κατάρτισης των εργαζομένων τους σε πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες.
 

Επιπλέον, στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί μια νέα, μεγάλης κλίμακας εταιρική σχέση στον τομέα των ενεργοβόρων βιομηχανιών στο πλαίσιο του συμφώνου δεξιοτήτων.
 

Το φεστιβάλ θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι της Επιτροπής στο YouTube στις 9 Μαΐου, από τις 15:00 έως τις 16:30 ώρα Ελλάδος.
 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Veerle Nuyts — Τηλ.: +32 2 299 63 02· Tommaso Alberini — Τηλ.: +32 2 295 70 10)

 

Press Release in English

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
8 Μαΐου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα