Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο8 Απριλίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Στο Άγιον Όρος ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, 10-11 Απριλίου

Μαργαρίτης Σχοινάς photo

Την Κυριακή 10 Απριλίου ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα μεταβεί στο Άγιον Όρος όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Στις Καρυές, την έδρα της Ιεράς Μοναστικής Κοινότητας θα γίνει δεκτός από τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο καθώς και τους εκπροσώπους των Ιερών Μονών της Αθωνικής Πολιτείας στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο καθώς και στον Ιερό Ναό Πρωτάτου.

Στη συνέχεια, ο κ. Σχοινάς θα επισκεφτεί τις Ιερές Μονές Ιβήρων, Κουτλουμουσίου, Σίμωνος Πέτρας και Βατοπεδίου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Άγιον Όρος μετά τις επισκέψεις των Προέδρων Ζάκ Σαντέρ και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο το 1997 και το 2004 αντίστοιχα. 

Ο κ. Σχοινάς θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία στην οποία θα συμμετέχουν ο κ. Hugo Sobral, Διευθυντής του Γραφείου της Επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα, o Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου.

Κατά την παραμονή του στον Άγιον Όρος, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί και να ενημερωθεί για έργα και σχέδια που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
8 Απριλίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα