Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο4 Απριλίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Προστασία των καταναλωτών: Η Nintendo συμφωνεί να επισκευάζει δωρεάν τα χειριστήρια Nintendo Switch που αντιμετωπίζουν προβλήματα

Consumer Protection Cooperation Network

Κατόπιν ειδοποίησης του Ευρωπαϊκού Γραφείου Ενώσεων Καταναλωτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι αρχές της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών (δίκτυο συνεργασίας για την προστασία των καταναλωτών - CPC) απευθύνθηκαν στη Nintendo σχετικά με τα επαναλαμβανόμενα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζουν τα χειριστήριά της. Σε συνέχεια της επικοινωνίας αυτής η Nintendo συμφώνησε να παρέχει δωρεάν σε όλους τους καταναλωτές το δικαίωμα επισκευής των χειριστηρίων της κονσόλας παιχνιδιών «Nintendo Switch», ακόμη και πέραν της νόμιμης εγγύησης.

 

Η κοινή αυτή δράση αποτελεί πρωτοβουλία του ελληνικού Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του γερμανικού Οργανισμού Περιβάλλοντος, ενώ συντονίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των καταναλωτών που χρησιμοποιούν την κονσόλα παιχνιδιών Nintendo Switch στο δίκτυο CPC, τα εν λόγω χειριστήρια χαλάνε με αποτέλεσμα να χάνουν τον έλεγχο της κονσόλας.

Καθώς τα προβλήματα αυτά καθιστούσαν τα εν λόγω χειριστήρια άχρηστα, οι καταναλωτές που δεν μπορούσαν να τα επισκευάσουν εύκολα ή δωρεάν ήταν υποχρεωμένοι να τα αντικαταστήσουν με νέα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία περιττών ηλεκτρονικών αποβλήτων. Επομένως, σε συνέχεια των παραπάνω ενεργειών, η Nintendo συμφώνησε ότι τα χειριστήρια αυτά θα επισκευάζονται δωρεάν από τα κέντρα επισκευής της Nintendo, ανεξάρτητα από το αν το πρόβλημα οφείλεται σε ελάττωμα ή στη φθορά λόγω χρήσης, και μάλιστα ακόμη και αν έχει λήξει η περίοδος εγγύησης του κατασκευαστή.

Σχετικό δελτίο Τύπου με περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμο εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
4 Απριλίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα