Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο22 Οκτωβρίου 2020Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Πρόγραμμα LIFE:Η ΕΕ επιβραβεύει τα καλύτερα έργα για τη φύση, το περιβάλλον και τη δράση για το κλίμα. Tο ελληνικό έργο LIFE DEBAG ανάμεσα στους επικρατέστερους υποψηφίους

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Χθες, στο πλαίσιο της Πράσινης Εβδομάδας της ΕΕ , της μεγαλύτερης περιβαλλοντικής εκδήλωσης στην Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων LIFE 2020 .

Τα βραβεία του προγράμματος LIFE για το περιβάλλον και τη δράση για κλίμα τίμησαν νικητές σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες: Προστασία της Φύσης (Σλοβενία), Περιβάλλον (Πορτογαλία) και Δράση για το Κλίμα (Ουγγαρία). Ένα ειδικό βραβείο για επιτυχή προσαρμογή στη νόσο COVID-19 απονεμήθηκε σε ένα έργο από την Ιταλία για την προσφορά του μεσούσης της κρίσης του κορονοϊού.

Ο κ. Φράνς Τίμερμανς, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, δήλωσε σχετικά: «Τα έργα του προγράμματος LIFE αποδεικνύουν ότι οι πράξεις μετρούν περισσότερο από τα λόγια. Όλες αυτές οι προσπάθειες δείχνουν ότι με προσεκτικές επενδύσεις και σκληρή δουλειά, η Ευρώπη είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις κρίσεις του κλίματος και της βιοποικιλότητας. Η αποκατάσταση της ισορροπίας με τη φύση αποτελεί απαραίτητο βήμα για να καταστήσουμε την οικονομία μας αυτάρκη σε πόρους, ανταγωνιστική, και κλιματικά ουδέτερη».

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσους προσέθεσε: «Οι εμπνευσμένοι νικητές και φιναλίστ των βραβείων LIFE δείχνουν ότι υπάρχουν λύσεις για τις παγκόσμιες προκλήσεις της απώλειας βιοποικιλότητας, της κλιματικής αλλαγής της έλλειψης πόρων, αλλά και των υγειονομικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Συνδυάζοντας την τεχνολογία με την καινοτομία, την τεχνογνωσία, τη συνεργασία και την προσήλωση, τα έργα LIFE επινοούν έξυπνες λύσεις.  Οι επιτυχίες αυτές πρέπει να αναπαραχθούν σε όλη την ΕΕ, αυξάνοντας σε ταχύτητα και κλίμακα, για να βοηθήσουν την ΕΕ να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους της για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Τα βραβεία LIFE τιμούν τα πλέον καινοτόμα, εμπνευσμένα και αποτελεσματικά έργα του προγράμματος LIFE στους τομείς της προστασίας της φύσης, του περιβάλλοντος και της δράσης για το κλίμα.

Τα βραβευθέντα έργα επελέγησαν μεταξύ 15 επικρατέστερων υποψηφίων για την εξαιρετική συμβολή τους στην περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική πρόοδο. Επίσης, ελήφθη υπόψη η βαθμολογία των έργων ως προς τον αντίκτυπο, την αναπαραγωγιμότητα, τη συνάφεια με την πολιτική, τη διασυνοριακή συνεργασία και την οικονομική αποδοτικότητά τους. Από το 1992 έως σήμερα, το πρόγραμμα LIFE έχει συγχρηματοδοτήσει περίπου 5 400 έργα σε ολόκληρη την ΕΕ και σε τρίτες χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ .

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
22 Οκτωβρίου 2020
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα