Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο16 Δεκεμβρίου 2020Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Ας ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό το συντομότερο δυνατόν»

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Σήμερα το πρωί, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκφώνησε ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά την οποία ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές για τις θετικές εξελίξεις στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της προηγούμενης εβδομάδας όσον αφορά τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ και τον νέο κλιματικό στόχο για μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 55 % ως το 2030.

Η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν τόνισε και το πόσο σημαντικό είναι να ξεκινήσει γρήγορα ο εμβολιασμός: «Η Επιτροπή έχει διαπραγματευτεί το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο υποψήφιων εμβολίων. Έχουμε αγοράσει υπεραρκετές δόσεις για όλους στην Ευρώπη και θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τους γείτονες και τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο μέσω του μηχανισμού COVAX, ώστε κανείς να μην μείνει πίσω. Ας ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό το συντομότερο δυνατό, μαζί, και οι 27. Όπως μείναμε ενωμένη στη διάρκεια της πανδημίας, ας αρχίσουμε την εξάλειψη του τρομερού αυτού ιού μαζί και ενωμένοι»

Παρακολουθήστε την ομιλία ξανά στην πλατφόρμα EbS και διαβάστε την εδώ (σύντομα διαθέσιμη και στα ελληνικά).

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
16 Δεκεμβρίου 2020
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα