Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο10 Σεπτεμβρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Πριν από την ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης, η Επιτροπή δημοσιεύει επισκόπηση των αποτελεσμάτων του προηγούμενου έτους

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Ενόψει της ομιλίας της Προέδρου Ούρσουλα κ. φον ντερ Λάιεν για την κατάσταση της Ένωσης στις 15 Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή παρουσιάζει σήμερα μια επισκόπηση του έργου της και των επιτευγμάτων της κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Διαθέσιμη σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ, η έκδοση περιγράφει τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την υλοποίηση των πολιτικών προτεραιοτήτων της Επιτροπής. Οι δύο τομείς που επισημαίνονται ιδιαίτερα είναι οι άοκνες προσπάθειες της Επιτροπής να θέσει τέλος στην πανδημία και να οδηγήσει σε ανάκαμψη τις οικονομίες μας μέσω του NextGenerationEU, καθιστώντας τις παράλληλα πιο πράσινες, πιο ψηφιακές και πιο ανθεκτικές. Το φυλλάδιο καλύπτει επίσης τη δράση της Επιτροπής στη διεθνή σκηνή. Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, η Επιτροπή δρομολόγησε επίσης τη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης, που επίσης περιλαμβάνεται στην εν λόγω έκδοση.

Η Διάσκεψη δίνει το λόγο στους πολίτες για να εκφράσουν άμεσα τις απόψεις τους σχετικά με την εξέλιξη της Ένωσης. Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης χρονοδιάγραμμα των κυριότερων γεγονότων και εξελίξεων από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
10 Σεπτεμβρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα