Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο19 Μαρτίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Πολιτική συμφωνία φέρνει πιο κοντά το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Αδειοδότησης Ταξιδιών

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Η Επιτροπή χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία που επετεύχθη χθες μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής για τη διαλειτουργικότητα του μελλοντικού Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών και Αδειοδότησης Tαξιδιού (ETIAS) με τα άλλα συστήματα πληροφοριών της ΕΕ. Πρόκειται για σημαντικό βήμα προς την έναρξη λειτουργίας του συστήματος ως το τέλος του 2022. Η συμφωνία συνεισφέρει στις εν εξελίξει εργασίες της ΕΕ για τη θέσπιση ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων και για τη διασφάλιση έξυπνης και στοχευμένης διαλειτουργικότητας μεταξύ των συστημάτων πληροφοριών.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε σχετικά: «Οι αστυνομικοί και οι συνοριοφύλακές μας πρέπει να διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία για να επιτελέσουν το έργο τους, δηλαδή να εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών και των συνόρων μας. Πρόκειται για σημαντικό βήμα προς την οικοδόμηση μιας Ένωσης Ασφάλειας με ισχυρά εξωτερικά σύνορα, όπου οι υπάλληλοι επιβολής του νόμου, οι συνοριοφύλακες και οι υπάλληλοι μετανάστευσης που βρίσκονται στο πεδίο θα λαμβάνουν τις απαραίτητες πληροφορίες ταχύτερα και πιο συστηματικά».

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον προσέθεσε τα εξής: «Οφείλουμε να γνωρίζουμε ποιος διασχίζει τα εξωτερικά μας σύνορα. Το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Αδειοδότησης Ταξιδιού θα παρέχει εκ των προτέρων πληροφόρηση για τους ταξιδιώτες προτού αυτοί φτάσουν στα σύνορα της ΕΕ, ώστε να εντοπίζονται κίνδυνοι κατά της ασφάλειας και της υγείας. Οι κανόνες που συμφωνήσαμε σήμερα εγγυώνται την τήρηση του δικαιώματος προστασίας των προσωπικών δεδομένων».

Το σχετικό δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
19 Μαρτίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα