Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο1 Δεκεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Παγκόσμια υγεία: Η ΕΕ επενδύει 125 εκατ. ευρώ στην καθολική υγειονομική κάλυψη, σε συνεργασία με τον ΠΟΥ

EU health

Η ΕΕ θα επενδύσει άλλα 125 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας και ιδίως για να συμβάλει στην επέκταση της καθολικής υγειονομικής κάλυψης, μέσω ενός προγράμματος εταιρικής σχέσης με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το οποίο υπεγράφη χθες από την Επίτροπο κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν και τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ κ. Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους. Η εν λόγω εταιρική σχέση αποτελεί βασικό στοιχείο της νέας στρατηγικής της ΕΕ για την παγκόσμια υγεία, την οποία ενέκρινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πράγματι, η ενίσχυση των συστημάτων υγείας και της καθολικής υγειονομικής κάλυψης παγκοσμίως αποτελεί μία από τις τρεις βασικές προτεραιότητες της στρατηγικής.
 

Οι επιδημίες και οι πανδημίες που επηρεάζουν τη δημόσια υγεία με καταστροφικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, καταδεικνύουν τη σημασία των επενδύσεων στην καθολική υγειονομική κάλυψη, ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, όπου και όποτε τις χρειάζονται, χωρίς να αντιμετωπίζουν οικονομικά εμπόδια.
 

Το 2011 η Επιτροπή δρομολόγησε την εταιρική σχέση για την καθολική υγειονομική κάλυψη, ώστε ο ΠΟΥ να μπορέσει να προωθήσει την καθολική υγειονομική κάλυψη σε εθνικό επίπεδο μέσω της ενίσχυσης των συστημάτων υγείας. Ενώ η πρόοδος στον τομέα αυτό ανακόπηκε από την πανδημία του κορονοϊού, η καθολική υγειονομική κάλυψη έχει βελτιωθεί σε όλες τις χώρες που επωφελούνται από την εταιρική σχέση. Μέχρι σήμερα, η Επιτροπή έχει επενδύσει περίπου 200 εκατ. ευρώ στην εταιρική σχέση. Το σχετικό δελτίο Τύπου με περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
1 Δεκεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα