Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο21 Φεβρουαρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ουκρανία: Η ΕΕ παρέχει επείγουσα βοήθεια πολιτικής προστασίας

Κατόπιν αιτήματος της ουκρανικής κυβέρνησης για βοήθεια έκτακτης ανάγκης λόγω της απειλής νέας κλιμάκωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντονίζει την παράδοση προμηθειών για να βοηθήσει τον άμαχο πληθυσμό μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ.

Visit of Ahmed Shide, Ethiopian Minister for Finance, to the European Commission

Στόχος είναι να στηριχθούν οι προσπάθειες της Ουκρανίας να ετοιμαστεί για όλα τα πιθανά σενάρια.

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε σχετικά: «Η ΕΕ είναι πλήρως αλληλέγγυα προς τον ουκρανικό λαό, παρέχοντας απτή στήριξη. Από τότε που η Ουκρανία ζήτησε τη συνδρομή μας, εργαζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο για να βοηθήσουμε τις αρχές. Έχει ήδη αποσταλεί άμεση βοήθεια πολιτικής προστασίας. Η Σλοβενία, η Ρουμανία, η Γαλλία, η Ιρλανδία και η Αυστρία έκαναν τις πρώτες προσφορές και τις προσεχείς ημέρες αναμένω πρόσθετη στήριξη κι από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ».

Η αρχική στήριξη που παρέχεται μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ περιλαμβάνει ιατρικό εξοπλισμό και κινητό ιατρείο, σκηνές και ηλεκτρογεννήτριες από τη Σλοβενία, τη Ρουμανία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία και την Αυστρία. Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ουκρανικές αρχές για να αποστείλει πρόσθετη βοήθεια και η ΕΕ είναι έτοιμη να παράσχει τη στήριξη που θα της ζητηθεί.

Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στο σχετικό δελτίο Τύπου.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
21 Φεβρουαρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα