Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο16 Μαΐου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Το Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών 2022 εστιάζει στην οικονομία της επόμενης γενιάς

Logo Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών, η ετήσια οικονομική εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Μαΐου 2022. Επί πάνω από 20 χρόνια, στο Φόρουμ συμμετέχουν υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκοί και διεθνείς φορείς χάραξης πολιτικής, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και επικεφαλής επιχειρήσεων, οι οποίοι ταυτοποιούν τις σημαντικότερες προκλήσεις και συζητούν τις προτεραιότητες των πολιτικών για την ευρωπαϊκή οικονομία. Επ' αφορμή του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, το φετινό Φόρουμ θα εστιάσει στη μορφή που θα πρέπει να αποκτήσει η οικονομία της επόμενης γενιάς. 

Βραβευμένοι νέοι οικονομολόγοι, δίπλα σε ομιλητές υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο, θα συζητήσουν νέες ιδέες για το πώς μπορούμε να χτίσουμε μια δίκαιη, πράσινη και ψηφιακή οικονομία για το μέλλον. Στο φετινό Φόρουμ θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο Επίτροπος κ. Πάολο Τζεντιλόνι, ο Επίτροπος κ. Νικολά Σμιτ, η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τζάνετ Γέλεν, η πρώτη αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Γκιτά Γκοπινάτ, και η τρίτη Αντιπρόεδρος της ισπανικής Κυβέρνησης και Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης και Δημογραφικής Πρόκλησης κ. Τερέσα Ριμπέρα. 

Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής των συμμετεχόντων και των δημοσιογράφων είναι διαθέσιμες εδώ. Το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ. (Για περισσότερες πληροφορίες: Veerle Nuyts — Τηλ.: + 32 229 96302· Andrea Masini — Τηλ.: + 32 229 91519· Tommaso Alberini — Τηλ.: + 32 229 57010)

 

Press Release in English

 

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
16 Μαΐου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα