Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο17 Νοεμβρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Οι Ευρωπαίοι συζητούν διαδικτυακά σε 24 γλώσσες. Και συνεννοούνται περίφημα!

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
 

Οι ευρωπαϊκές ομάδες πολιτών στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης —μιας μοναδικής άσκησης συμμετοχικής δημοκρατίας που διεξάγεται φέτος και του χρόνου— τον Νοέμβριο πέρασαν στη δεύτερη φάση τους: Δύο ομάδες αποτελούμενες από περίπου 200 Ευρωπαίους η καθεμία συνεδρίασαν στις αρχές Νοεμβρίου σε μια πλήρως διαδικτυακή εκδήλωση, όπου το μέλλον της Ευρώπης συζητήθηκε σε 24 γλώσσες. Μια παγκόσμια πρώτη που λειτούργησε περίφημα!

Τα σχόλια των συμμετεχόντων ήταν πολύ θετικά. Πολλοί συμμετέχοντες εξέφρασαν ευγνωμοσύνη που λαμβάνουν μέρος σε μια τόσο σημαντική διαδικασία και εξήραν την επιτυχημένη διεξαγωγή μιας τόσο περίπλοκης από τεχνική άποψη εκδήλωσης. Το 94 % των συμμετεχόντων στην ομάδα 2, όταν ερωτήθηκαν «Πόσο ευχαριστημένοι είστε με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα;» δήλωσαν ικανοποιημένοι ή πολύ ικανοποιημένοι.

Επί δυόμιση ημέρες, τυχαία επιλεγμένοι πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα και από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ συζήτησαν πολλές ιδέες με στόχο τη διατύπωση κατευθύνσεων για τις τελικές συστάσεις που θα συμφωνηθούν στην ολομέλεια της Διάσκεψης, στις οποίες θα δοθεί συνέχεια από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Στις 5-7 Νοεμβρίου, περίπου 200 Ευρωπαίοι ανέλυσαν θέματα όπως η απασχόληση στην Ευρώπη, η οικονομία του μέλλοντος, η κοινωνική δικαιοσύνη, η μάθηση στην Ευρώπη και το πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να είναι ηθικός και ασφαλής. Στις 12-14 Νοεμβρίου, άλλοι 200 Ευρωπαίοι εστίασαν σε θέματα όπως η δημοκρατία και οι αξίες, το κράτος δικαίου και η ασφάλεια.

Τα τελευταία δύο σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν και άλλες διαδικτυακές συνεδριάσεις της ομάδας 3 (κλιματική αλλαγή / περιβάλλον, υγεία στις 19-21 Νοεμβρίου) και της ομάδας 4 (η ΕΕ στον κόσμο / μετανάστευση στις 26-28 Νοεμβρίου). Οι συνεδριάσεις της ολομέλειας τις Παρασκευές και τα απογεύματα της Κυριακής μεταδίδονται ζωντανά στην πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα της Διάσκεψης.

Οι Ευρωπαίοι έχουν ακόμη στη διάθεσή τους χρόνο να μοιραστούν στην πολύγλωσση πλατφόρμα τις ιδέες τους για το μέλλον των πολιτικών και των δραστηριοτήτων της ΕΕ. Οι ιδέες αυτές στη συνέχεια θα αξιοποιηθούν στις συζητήσεις των ομάδων και της ολομέλειας της Διάσκεψης.  Ένωσε τις δυνάμεις σου με τους περίπου 4 εκατομμύρια Ευρωπαίους που έχουν επισκεφτεί την πλατφόρμα για το μέλλον της Ευρώπης και τους περίπου 35.400 ενεργούς συμμετέχοντες. Λάβε κι εσείς μέρος στη διαδικασία και διαμόρφωσε το μέλλον της Ευρώπης —το μέλλον σου!

Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί!

https://futureu.europa.eu/pages/getinvolved - #TheFutureIsYours

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
17 Νοεμβρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα