Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο8 Δεκεμβρίου 2020Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Οι Αντιπρόεδροι Γιούροβα και Σχοινάς μιλούν στην 4η συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για τον αντισημιτισμό

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Σήμερα, η Αντιπρόεδρος κ. Βιέρα Γιούροβα και ο Αντιπρόεδρος κ. Μαργαρίτης Σχοινάς συμμετέχουν στην 4η συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Σήμερα το πρωί, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης με παρατηρήσεις σχετικά με την ενίσχυση του αγώνα κατά του αντισημιτισμού, ενώ το απόγευμα, η Αντιπρόεδρος κ. Γούροβα θα διατυπώσει τις τελικές παρατηρήσεις.

Η συνεδρίαση εστιάζει στην ανάπτυξη εθνικών στρατηγικών κατά του αντισημιτισμού, στην πρακτική χρήση του ορισμού του αντισημιτισμού της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) και στην καταπολέμηση των αντισημιτικών προκαταλήψεων στο πλαίσιο μέτρων πολιτικής αγωγής με βάση το σχέδιο δράσης της ΕΚ για την ενσωμάτων και την ένταξη.

Η Αντιπρόεδρος για θέματα αξιών και διαφάνειας, κ. Βιέρα Γιούροβα, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε με κριτικό πνεύμα και να μην πιστεύουμε αμέσως ό,τι διαβάζουμε και ακούμε. Η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και η προαγωγή της δημοκρατίας είναι βασικές αρχές για τις δημοκρατικές μας κοινωνίες και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς δήλωσε: «Το 2021 θα παρουσιάσουμε την πρώτη ολοκληρωμένη στρατηγική της ΕΕ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού. Το μήνυμά μας είναι σαφές: Η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να κερδίσει αυτή τη μάχη. Η Ευρώπη είναι περήφανη για τις εβραϊκές κοινότητές της και στέκεται δίπλα τους».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε την ειδική ομάδα εργασίας για τον αντισημιτισμό εντός της υφιστάμενης ομάδας εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου των κρατών μελών για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία για να βοηθήσει τα κράτη μέλη να υλοποιήσουν τη «Δήλωση του Συμβουλίου για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και την ανάπτυξη κοινής προσέγγισης για την ασφάλεια με σκοπό την καλύτερη προστασία των εβραϊκών κοινοτήτων και ιδρυμάτων στην Ευρώπη» της 6ης Δεκεμβρίου 2018.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της Επιτροπής για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού είναι διαθέσιμες εδώ .

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
8 Δεκεμβρίου 2020
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα