Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο1 Δεκεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ προετοιμάζεται για πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα το 2024 λόγω της κλιματικής αλλαγής

echo_2

Χθες, ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς συναντήθηκε με τον Ιταλό Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Θαλάσσιων Πολιτικών κ. Nello Musumeci στην εναρκτήρια συνεδρίαση της συνάντησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την άντληση διδαγμάτων από τις δασικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 54 εκπρόσωποι από 30 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Από κοινού εντόπισαν και αντάλλαξαν διδάγματα που αντλήθηκαν και ορθές πρακτικές που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο της κινητοποίησης του Μηχανισμού όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στη Βολιβία, τον Καναδά, τη Χιλή και την Τυνησία το 2023. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, η σημερινή συνάντηση θα επικεντρωθεί όχι μόνο στις δασικές πυρκαγιές αλλά και στις πλημμύρες, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του φετινού καλοκαιριού.

Τα αποτελέσματα των συζητήσεων θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω βελτίωση της αντίδρασης της ΕΕ, καθώς και για την ενσωμάτωση των σχετικών πορισμάτων στα προγράμματα κατάρτισης. Δεδομένου ότι είναι δύσκολο να αντιστραφεί η κλιματική αλλαγή, πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειές της και να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις της.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ιταλία, ο Επίτροπος κ. Λέναρτσιτς θα συναντηθεί επίσης με τον Ιταλό Υπουργό Εξωτερικών κ. Antonio Tajani και με τον Υπουργό της Αγίας Έδρας που είναι αρμόδιος για τις σχέσεις με άλλα κράτη, Αρχιεπίσκοπο κ. Paul Richard Gallagher.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο σχετικό δελτίο Τύπου.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Balazs Ujvari — Τηλ.: + 32 2 295 45 78· Daniel Puglisi — Τηλ.: + 32 2 296 91 40)

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
1 Δεκεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα