Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο18 Οκτωβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ο Επίτροπος Σμιτ θα συμμετάσχει σε διάσκεψη και θα υπογράψει τριμερή δήλωση σχετικά με το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων

και την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών για τις δεξιότητες

Nicolas Schmit

Ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων κ. Νικολά Σμιτ θα μεταβεί την Πέμπτη στη Βαρκελώνη για να παραστεί σε διάσκεψη με θέμα «Οι ενεργές πολιτικές για την αγορά εργασίας ως πυλώνας του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων», την οποία διοργανώνει η ισπανική Προεδρία του Συμβουλίου.

Στη διάσκεψη θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι της ΕΕ και εθνικών κυβερνήσεων, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), του ευρωπαϊκού δικτύου δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης, κοινωνικών εταίρων και επιχειρήσεων. Θα συζητήσουν και θα αναλύσουν τις εν εξελίξει μεταβολές της αγοράς εργασίας και τον αντίκτυπό τους στις απαιτούμενες δεξιότητες, καθώς και τα μέτρα που μπορούν να λάβουν οι επιχειρήσεις, οι κοινωνικοί εταίροι και οι δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης για την αντιμετώπιση των ελλείψεων εργατικού δυναμικού και της αναντιστοιχίας δεξιοτήτων στην Ευρώπη.

Την Πέμπτη το πρωί, ο Επίτροπος κ. Σμιτ θα κηρύξει την έναρξη της διάσκεψης με ομιλία, στην οποία θα τονίσει τη σημασία των έξυπνων, ενεργών πολιτικών για την αγορά εργασίας. Αργότερα, οι κοινωνικοί εταίροι, η Επιτροπή, η ισπανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, καθώς και εκπρόσωποι της σουηδικής και της βελγικής κυβέρνησης αναμένεται να υπογράψουν τριμερή δήλωση σχετικά με το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, δεσμευόμενοι να εφαρμόσουν αποτελεσματικές πολιτικές για τις δεξιότητες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάσκεψη σε απευθείας μετάδοση εδώ. Στη 1 μ.μ. ώρα Ελλάδος έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου με τον Επίτροπο Σμιτ και την Ισπανίδα Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Γιολάντα Ντίαθ.

Μετά τη διάσκεψη, ο Επίτροπος κ. Σμιτ θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της Βαρκελώνης κ. Τζάουμα Κολμπόνι και τον πρόεδρο της καταλανικής περιφερειακής κυβέρνησης, κ. Πέρα Αραγονές. Ο Επίτροπος θα επισκεφθεί επίσης ένα συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (ΕΚΤ+) έργο επαγγελματικής κατάρτισης στη Βαρκελώνη.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Veerle Nuyts — Τηλ.: +32 2 299 63 02· Flora Matthaes – Τηλ.: +32 2 298 39 51)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
18 Οκτωβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα