Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο3 Μαΐου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Ο Επίτροπος Ρεντέρς επισκέπτεται την Κύπρο για να συζητήσει την έκθεση του 2022 για το κράτος δικαίου

Weekly meeting of the von der Leyen Commission, 26/04/2023

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης κ. Ντιντιέ Ρεντέρς θα μεταβεί στη Λευκωσία στις 4 και 5 Μαΐου για να συζητήσει την έκθεση του 2022 για το κράτος δικαίου,καθώς και την επιβολή των περιοριστικών μέτρων της ΕΕ κατά προσώπων και εταιρειών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κυρώσεων.
 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Επίτροπος κ. Ρεντέρς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Νίκο Χριστοδούλίδη, με την Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου και με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου.
 

Ο Επίτροπος θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με το κράτος δικαίου με εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως. Θα συμμετάσχει επίσης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους εκπροσώπους των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο σχετικά με την κατάσταση του κράτους δικαίου στη χώρα.
 

Τέλος, ο Επίτροπος κ. Ρεντέρς θα συναντηθεί με τον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργο Λ. Σαββίδη, καθώς και με τον Επίτροπο Διαφάνειας κ. Χάρη Ι. Πογιατζή, για να συζητήσουν τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις στην Κύπρο.
 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
3 Μαΐου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα