Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο9 Νοεμβρίου 2020Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ο Επίτροπος Ρεντέρς εγκαινιάζει τη Διεθνή Εβδομάδα Ασφάλειας Προϊόντων 2020 και χαιρετίζει την προσχώρηση δύο ακόμη εταιρειών στη «Δέσμευση για την ασφάλεια των προϊόντων»

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Σήμερα, ο Επίτροπος κ.Ρεντέρς θα εγκαινιάσει τη Διεθνή Εβδομάδα Ασφάλειας Προϊόντων 2020, ενώ δύο ακόμη πλατφόρμες ηλεκτρονικών αγορών, η Bol.com και η eMAG θα προσχωρήσουν επίσημα στη «Δέσμευση για την ασφάλεια των προϊόντων». Υπογράφοντας τη Δέσμευση, οι εταιρείες αυτές δεσμεύονται να αποσύρουν ταχύτερα τα επικίνδυνα προϊόντα από τις διαδικτυακές αγορές τους.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης κ. Ντιντιέ Ρεντέρς δήλωσε τα εξής: «Λόγω της κρίσης του κορονοϊού, γνωρίζουν μεγάλη αύξηση τόσο οι διαδικτυακές αγορές όσο και τα περιστατικά διαδικτυακής απάτης. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αμέτοχοι τους απατεώνες να εκμεταλλεύονται τα τρωτά σημεία των καταναλωτών. Μόνο με τη συνεργασία των διαδικτυακών λιανεμπόρων θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τους καταναλωτές της ΕΕ και να εγγυηθούμε την ασφάλεια των προϊόντων. Καλωσορίζω την Bol.com και την eMAG ως υπογράφοντα μέρη της “Δέσμευσης για την ασφάλεια των προϊόντων” και ενθαρρύνω και άλλους διαδικτυακούς λιανεμπόρους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την ενίσχυση της ασφάλειας των καταναλωτών, τόσο εντός όσο και εκτός διαδικτύου».

Η Bol.com και η eMAG έρχονται να προστεθούν σε άλλες επτά μεγάλες πλατφόρμες διαδικτυακών αγορών —Alibaba (για το AliExpress), Allegro, Amazon, Cdiscount, eBay, Rakuten France και Wish.com— που έχουν ήδη δεσμευτεί να αποσύρουν πιο γρήγορα τα επικίνδυνα προϊόντα. Οι εταιρείες θα επιτρέψουν στους πελάτες να επισημαίνουν ευκολότερα τα επικίνδυνα προϊόντα και θα τα αποσύρουν εντός δύο εργάσιμων ημερών από τις σχετικές κοινοποιήσεις των αρχών των κρατών μελών της ΕΕ.

Επ’ ευκαιρία της Διεθνούς Εβδομάδας για την Ασφάλεια των Προϊόντων 2020, φορείς από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν σε ένα διαδικτυακό συνέδριο όπου θα συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης της ασφάλειας των προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η φετινή εκδήλωση θα εστιάζει στην ασφάλεια των προϊόντων κατά την κρίση της νόσου COVID-19 και στους τρόπους βελτίωσης του εντοπισμού και της ανάκλησης επικίνδυνων προϊόντων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Διεθνή Εβδομάδα για την Ασφάλεια των Προϊόντων είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, ενώ το συνέδριο και η ομιλία του Επιτρόπου κ. Ρεντέρς θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα EbS. Εντός της τρέχουσας εβδομάδας, η Επιτροπή θα παρουσιάσει και το νέο θεματολόγιο για τους καταναλωτές, στο οποίο θα καθορίζονται οι προτεραιότητες και οι δράσεις της όσον αφορά την πολιτική καταναλωτών για τα επόμενα έτη.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
9 Νοεμβρίου 2020
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα