Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο27 Απριλίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ο Επίτροπος κ. Μπρετόν επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο περιοδείας στις αμυντικές βιομηχανίες της ΕΕ

Press conference by Thierry Breton, European Commissioner, on new rules to complete the Single Market for patents

Αύριο, ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, κ. Τιερί Μπρετόν, θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και κατασκευαστές της αμυντικής βιομηχανίας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις αμυντικές βιομηχανίες της ΕΕ.

Ο επίτροπος κ. Μπρετόν θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, για να συζητήσουν σχετικά με την επείγουσα ανάγκη αύξησης της παραγωγής πυρομαχικών για την Ουκρανία καθώς και για την ασφάλεια της ΕΕ. 

Αργότερα την ίδια ημέρα ο κ. Μπρετόν θα επισκεφθεί δύο μεγάλα εργοστάσια αμυντικού εξοπλισμού. Θα συναντηθεί με εκπροσώπους των κατασκευαστών για να αξιολογήσει τις ανάγκες της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε να μπορέσει η ΕΕ να παράσχει ειδικά προσαρμοσμένη στήριξη, μεταξύ άλλων ενδεχομένως μέσω ενωσιακών κονδυλίων, και να αντιμετωπίσει τα σχετικά σημεία συμφόρησης.

Κατά τις προσεχείς ημέρες ο επίτροπος θα συνεχίσει τις επαφές με τις αμυντικές βιομηχανίες της ΕΕ και τις επισκέψεις σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις προκειμένου να διευκολύνει και να επιταχύνει την ανάπτυξη των εν λόγω βιομηχανιών.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Miriam Garcia Ferrer – τηλ.: +32 2 299 90 75· Flore Boutier - τηλ.: +32 2 296 60 43)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
27 Απριλίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα