Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο2 Σεπτεμβρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Τίμερμανς και ο Επίτροπος Σινκέβιτσους στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης στη Μασσαλία

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία κ. Φρανς Τίμερμανς και ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσους θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Φύση της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης και των Φυσικών Πόρων (IUCN) στη Μασσαλία, αύριο και το Σάββατο. Το Συνέδριο έχει στόχο να δώσει ώθηση σε δράσεις για μια ανάκαμψη βασισμένη στη φύση, για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τη βιοποικιλότητα, ενόψει των διασκέψεων COP15 και COP26.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Τίμερμανς και ο Επίτροπος κ. Σινκέβιτσους θα παραστούν στην εναρκτήρια τελετή μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Εμανουέλ Μακρόν. Την Παρασκευή, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Τίμερμανς θα επισκεφτεί το εθνικό πάρκο Calanques μαζί με τον Πρόεδρο Μακρόν. Θα έχει επίσης διμερή συνάντηση με τον κ. Oberle, Γενικό Διευθυντή της IUCN. Οι κ. Τίμερμανς και Σινκέβιτσους θα συναντηθούν επίσης με την κ. Meza, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κόστα Ρίκα, την Δρ. Mujawamariya, Υπουργό Περιβάλλοντος της Ρουάντα και τον κ. Lambertini, Γενικό Διευθυντή του WWF.

Το Σάββατο στην έναρξη του φόρουμ, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Τίμερμανς θα εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία. Στην εναρκτήρια σύνοδο ολομέλειας, ο Επίτροπος κ. Σινκέβιτσους θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Ο δυναμικός ωκεανός», στην οποία θα τονίζει τη σημασία της αποκατάστασης της υγείας των ωκεανών, και θα συμμετάσχει στη στρογγυλή τράπεζα της IUCN με θέμα «Η Μεσόγειος, μια θάλασσα-πρότυπο ως το 2030», κατόπιν πρόσκλησης της κ. Pompili, Υπουργού Οικολογικής Μετάβασης της Γαλλίας.

Ο Επίτροπος κ. Σινκέβιτσους θα έχει επίσης διμερείς συναντήσεις με τη Γαλλίδα Υπουργό Θαλασσών κ. Girardin, με τη Γαλλίδα Υφυπουργό αρμόδια για τη βιοποικιλότητα κ. Abba, την Υπουργό Δασών και Φυσικών Πόρων του Μαλάουι κ. Tembo, τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Πράσινης Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής της Μπουρκίνα Φάσο κ. Sawadogo, τον Yπουργό Περιβάλλοντος της Λιβύης κ. Mounir, καθώς και με εκπροσώπους του τοπικού περιφερειακού συμβουλίου και του γαλλικού κλάδου αλιείας στη Μεσόγειο. Θα επισκεφθεί δάση της περιοχής που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, καθώς και ένα έργο που στηρίζεται από το πρόγραμμα LIFE στο εθνικό πάρκο Calanques.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
2 Σεπτεμβρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα