Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο28 Φεβρουαρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Τίμερμανς και ο Επίτροπος Σινκέβιτσιους συμμετέχουν στη διάσκεψη των ευρωπαϊκών φορέων για την κυκλική οικονομία

Visit of Elisabeth Borne, French Prime Minister, to the European Commission

Ο κ. Φρανς Τίμερμανς, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, και ο κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσιους, Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, συμμετέχουν στην πολύ σημαντική έκτη ετήσια διάσκεψη των ευρωπαϊκών φορέων για την κυκλική οικονομία που πραγματοποιείται χθες και σήμερα.

 

H εν λόγω εκδήλωση συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο φορέων της κυκλικής οικονομίας. Δίνει τη δυνατότητα στους αρμόδιους φορείς, στην κοινωνία των πολιτών και στους επικεφαλής των επιχειρήσεων να συζητήσουν το γιατί η κυκλική οικονομία είναι καθοριστικής σημασίας για την αυτονομία των πόρων της ΕΕ, τη στρατηγική αυτονομία της στο σημερινό γεωπολιτικό πλαίσιο και την ανάκαμψή της μετά τις τρέχουσες κρίσεις. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν και στις πρόσφατες εξελίξεις πολιτικής και θα δώσουν έμφαση στις διάφορες πρωτοβουλίες για την κυκλική οικονομία που προτείνει η Επιτροπή για την τόνωση της βιώσιμης κατανάλωσης και παραγωγής, οι οποίες τελούν υπό διαπραγμάτευση. Η Επιτροπή συνδιοργανώνει την εκδήλωση με την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και τη σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου.

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σχετική είδηση και στο πλήρες πρόγραμμα, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση εδώ.

 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Adalbert Jahnz — Τηλ.: + 32 2 295 31 56· Daniela Stoycheva — Τηλ.: + 32 2 295 36 64)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
28 Φεβρουαρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα