Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο23 Απριλίου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις και η Επίτροπος Φερέιρα ξεκινούν την ετήσια διάσκεψη του 2024 για το Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης

μέσο τεχνικής υποστήριξης

Σήμερα, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για μια Οικονομία στην Υπηρεσία των Ανθρώπων κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις και η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα θα κηρύξουν την έναρξη της ετήσιας διάσκεψης για το Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις με αντίκτυπο: Μαζί είμαστε πιο δυνατοί». Στόχος της διάσκεψης είναι να συζητηθεί ο αντίκτυπος του Μέσου Τεχνικής Υποστήριξης (TSI) στην παροχή βοήθειας στα κράτη μέλη για την υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών τους προγραμμάτων στην πράξη.
 

Στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν υψηλού επιπέδου εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των εθνικών, περιφερειακών και τοπικών αρχών των κρατών μελών, προκειμένου να διερευνηθεί το πώς η ΕΕ μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει τα εθνικά μεταρρυθμιστικά προγράμματα με στόχο μια πιο καθαρή, αποδοτική ως προς τη χρήση των πόρων, δικαιότερη και ανταγωνιστική οικονομία. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές αφορούν μεταξύ άλλων την υλοποίηση της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης, την αντιμετώπιση των δημογραφικών αλλαγών και την ενίσχυση της ικανότητας των δημόσιων διοικήσεων.
 

Στο πλαίσιο της διήμερης διάσκεψης θα ξεκινήσει επίσης ο 5ος ετήσιος κύκλος του TSI. Ο κύκλος αυτός θα παράσχει εξατομικευμένη τεχνική υποστήριξη στα κράτη μέλη, ώστε να τα βοηθήσει να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν τα μεταρρυθμιστικά τους προγράμματα, τα οποία θα έχουν αντίκτυπο στη ζωή των πολιτών στην ΕΕ και θα συμβάλουν στην υλοποίηση των προτεραιοτήτων της ΕΕ στην πράξη. Τα κράτη μέλη θα έχουν προθεσμία έως το τέλος Οκτωβρίου 2024 για να υποβάλουν στην Επιτροπή αίτημα στήριξης για το 2025.
 

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, σε υβριδική μορφή, και είναι ανοικτή στο κοινό (απαιτείται εγγραφή για τη συμμετοχή). Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα και για το πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη διάσκεψη είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Το TSI είναι το κύριο μέσο της Επιτροπής για την παροχή τεχνικής υποστήριξης για μεταρρυθμίσεις στα κράτη μέλη της ΕΕ. Βασίζεται στην επιτυχία του προηγούμενου αντίστοιχου προγράμματος, ήτοι του Προγράμματος Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, το οποίο από το 2017 έχει υλοποιήσει μαζί με το TSI πάνω από 1.800 έργα τεχνικής υποστήριξης σε όλα τα κράτη μέλη.
 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Stefan De Keersmaecker — Τηλ.: + 32 2 298 46 80· Laetitia Close — Τηλ.: + 32 2 296 70 73)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
23 Απριλίου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα