Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο1 Δεκεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις επισκέπτεται τον Καναδά για την εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ-Καναδά και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων της CETA

Participation of Valdis Dombrovskis, Executive Vice-President of the European Commission, in the EU/Korea Trade Committee

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επίτροπος Εμπορίου κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις ταξιδεύει σήμερα στον Καναδά για να συναντηθεί με τους ομολόγους του και να συζητήσει τις διατλαντικές σχέσεις, τη στήριξη προς την Ουκρανία και την εφαρμογή της συνολικής οικονομικής και εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Καναδά (CETA).

 

Σήμερα, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με την Καναδή Υπουργό Εμπορίου κ. Μέρι Νγκ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας τεχνολογίας Nano One. Αργότερα, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με την Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Κρίστια Φρίλαντ. Την Παρασκευή, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Ντομπρόβσκις θα συμμετάσχει στη μεικτή επιτροπή της CETA μαζί με την Υπουργό κ. Νγκ. Οι αξιωματούχοι θα συζητήσουν τρόπους για την εμβάθυνση της μελλοντικής συνεργασίας στο πλαίσιο της CETA και θα διερευνήσουν ιδίως πώς μπορεί να ενισχυθεί η συνεργασία σε τομείς όπως η ενεργειακή ασφάλεια, οι πράσινες τεχνολογίες και οι πρώτες ύλες. Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί επίσης με τις επιχειρηματικές ενώσεις του Καναδά και της ΕΕ. Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Ντομπρόβσκις και η Υπουργός κ. Νγκ θα πραγματοποιήσουν διμερή συνάντηση και, στη συνέχεια, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 14:30 τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδος).

 

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την πέμπτη επέτειο της προσωρινής εφαρμογής της CETA, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της πολιτικής, εμπορικής και οικονομικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-Καναδά. Στο πλαίσιο της CETA, το διμερές εμπόριο έχει αυξηθεί πάνω από 30%.
 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
1 Δεκεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα