Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο3 Ιουνίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς στην Αθήνα και τη Θράκη από σήμερα Πέμπτη 3 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 5 Ιουνίου

ejtfbrawaaas4qr.jpg
© EU
Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς επισκέπτεται την Ελλάδα από σήμερα Πέμπτη 3 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 5 Ιουνίου.

 

Η επίσκεψη του κ. Σχοινά θα ξεκινήσει σήμερα το πρωί όπου θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), κ.  Ζουράμπ Πολολικασβίλι. Στη συνέχεια ο κ. Σχοινάς θα απευθύνει την εναρκτήρια ομιλία στην 66η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής Υπουργών για την Ευρώπη του Οργανισμού που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα. Αργότερα, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην εκδήλωση της νέας πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για την ανάδειξη του δημογραφικού ζητήματος και τη συμβολή στην αντιμετώπισή του.

Την Παρασκευή ο Αντιπρόεδρος θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη όπου θα τον υποδεχθεί ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Ο κ. Σχοινάς θα επισκεφτεί τον Μεθοριακό Σταθμό στους Κήπους Έβρου, όπου θα έχει συναντήσεις με στελέχη της Frontex και αξιωματικούς στη Γέφυρα του Έβρου ενώ θα συμμετάσχει σε συνοριακή περιπολία της Frontex στον ποταμό Έβρο.

Στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό και έχει χρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία.

Το απόγευμα ο κ. Σχοινάς θα μεταβεί στην Κομοτηνή όπου θα επισκεφτεί την  έδρα της Περιφέρειας, ενώ στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία στους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής.

Το Σάββατο ο κ. Σχοινάς θα εγκαινιάσει το Κέντρο Ενημέρωσης Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή, ενώ αργότερα θα επισκεφτεί το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης όπου και θα ανακηρυχθεί Επίτιμο Μέλος. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ξάνθη όπου και θα ξεναγηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι». Κατά την παρουσία του εκεί ο κ. Σχοινάς ως αρμόδιος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον διάλογο μεταξύ των θρησκειών θα συζητήσει σε κοινή συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα και τον Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης κ. Μπιλάλ Καρά Χαλίλ.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Σχοινάς θα αναχωρήσει για τη Λιουμπλιάνα όπου και θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Σλοβενίας κ. Γιάνεζ Γιάνσα και τους αρμόδιους υπουργούς ενόψει της Σλοβενικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
3 Ιουνίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα