Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο2 Δεκεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς μεταβαίνει στη Στοκχόλμη για την προετοιμασία της σουηδικής Προεδρίας του Συμβουλίου

Margaritis Schinas, Chief Spokesperson of the EC

Τη Δευτέρα, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα μεταβεί στη Στοκχόλμη ενόψει της επικείμενης σουηδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κυβέρνησης για να συζητήσει το έργο που επιτελείται σε επίπεδο ΕΕ σχετικά με τη μετανάστευση, την υγεία, τις δεξιότητες και την εκπαίδευση, ενώ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή της στρατηγικής της ΕΕ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

 Ο Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Γιέσικα Ροσβάλ με την οποία θα πραγματοποιήσει ευρεία συζήτηση σχετικά με τις πολιτικές προτεραιότητες της Σουηδίας. Θα συναντηθεί εν συνεχεία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γκούναρ Στροέμερ με τον οποίο θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις εν εξελίξει εργασίες της ΕΕ για την Ένωση Ασφάλειας.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα συναντηθεί και με την Υπουργό Μετανάστευσης κ. Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ με την οποία θα συζητήσει την τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο. Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα εκφωνήσει επίσης κεντρική ομιλία σε σεμινάριο για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, μαζί με τον Υπουργό Παιδείας κ. Ματς Πέρσον.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
2 Δεκεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα