Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο7 Οκτωβρίου 2020Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς και οι Επίτροποι Γιούανσον και Ρεντέρς θα συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

ejtfbrawaaas4qr.jpg
© EU
Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, η κ. Ίλβα Γιούανσον, Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, και ο κ. Ντιντιέ Ρεντέρς, Επίτροπος Δικαιοσύνης, θα συμμετάσχουν στην επόμενη άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Οκτωβρίου.

 

 

Την Πέμπτη, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς από τη Θεσσαλονίκη όπου και θα βρίσκεται και η Επίτροπος κ. Γιούανσον θα παρουσιάσουν στους υπουργούς Εσωτερικών το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο και θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα επόμενα βήματα. Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος και η Επίτροπος θα συζητήσουν με τους υπουργούς σχετικά με τις εταιρικές σχέσεις με τρίτες χώρες για τη μετανάστευση, ιδίως με εταίρους από τη Βόρεια Αφρική και τα Δυτικά Βαλκάνια. Το απόγευμα, η Επίτροπος κ. Γιούανσον θα επικεντρωθεί στη μελλοντική πορεία της εσωτερικής ασφάλειας και ιδίως στην ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας εντός της ΕΕ. Το απόγευμα της Πέμπτης, μετά την τηλεδιάσκεψη, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου με την Επίτροπο Γιούανσον, γύρω στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

 

Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί απευθείας στο EbS.

 

Την Παρασκευή, ο Επίτροπος κ. Ρεντέρς θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση των υπουργών Δικαιοσύνης, όπου θα παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και, μαζί με την Επίτροπο κ. Γιούανσον, την πρόοδο των νομοθετικών διαπραγματεύσεων για τα ηλεκτρονικά αποδεικτικά στοιχεία. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τον αντισημιτισμό και τη ρητορική μίσους και θα συζητήσουν δύο συμπεράσματα σχετικά με την «Πρόσβαση στη δικαιοσύνη — αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει η ψηφιοποίηση» και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στο πλαίσιο της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιακής αλλαγής. Ο Επίτροπος κ. Ρεντέρς θα ενημερώσει επίσης τους υπουργούς σχετικά με τη συνέχεια που έχει δοθεί στην απόφαση Schrems II. Η Επίτροπος κ. Γιούανσον θα παρουσιάσει τη νέα στρατηγική της ΕΕ για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Το απόγευμα της Παρασκευής, μετά την διάσκεψη, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου με τον Επίτροπο Ρεντέρς, γύρω στις 14:30 ώρα Ελλάδος.

 

Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί απευθείας στο EbS.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
7 Οκτωβρίου 2020
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα