Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο11 Μαΐου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς και ο Επίτροπος Σμιτ θα συνομιλήσουν με νέους σε εκδήλωση σχετικά με τη νέα πρωτοβουλία ALMA

Logo Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Αύριο, ο Αντιπρόεδρος κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, και ο κ. Νικολά Σμιτ, Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση «Καλές προοπτικές για όλους τους νέους». Η υβριδική εκδήλωση θα αναδείξει το πώς οι ενισχυμένες Εγγυήσεις για τη Νεολαία έχουν στηρίξει τους νέους μέχρι σήμερα και θα προωθήσει την έναρξη της νέας πρωτοβουλίας ALMA (από τα αρχικά των λέξεων Aim, Learn, Master Achieve, δηλαδή στοχεύω, μαθαίνω, κατακτώ, επιτυγχάνω).

Η πρωτοβουλία ALMA, που ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης, θα προσφέρει ιδίως στους μειονεκτούντες ή ευάλωτους νέους εργασιακή εμπειρία με επίβλεψη στο εξωτερικό, η οποία θα συμπληρώνεται από εντατική και εξατομικευμένη κατάρτιση πριν και μετά, με στόχο την εύρεση εργασίας ή την επανένταξη στην εκπαίδευση. Όπως δήλωσε η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν: «Η Ευρώπη χρειάζεται όλους τους νέους της. Πρέπει να ενθαρρύνουμε όσους βρίσκονται στο περιθώριο. Όσους δεν εργάζονται. Όσους δεν συμμετέχουν στην εκπαίδευση ή στην κατάρτιση. Επειδή αξίζουν κι αυτοί μια εμπειρία όπως το Erasmus. Για να αποκτήσουν δεξιότητες, να δημιουργήσουν δεσμούς και να οικοδομήσουν τη δική τους ευρωπαϊκή ταυτότητα.»

Μεταξύ των συμμετεχόντων στην αυριανή εκδήλωση θα είναι νέοι απ’ όλη την Ευρώπη που έχουν επωφεληθεί από παρόμοια προγράμματα, εκπρόσωποι κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων ο κ. Marian Jurečka, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Τσεχίας και Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που εκπροσωπεί την επερχόμενη Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων και των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης. Θα συζητήσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με την απασχόληση των νέων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Επιπλέον, τα κράτη μέλη θα εκφράσουν την προσήλωσή τους στη νέα πρωτοβουλία ALMA στο πλαίσιο των επιχειρησιακών τους προγραμμάτων για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+.

Η εκδήλωση, η οποία αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, θα πραγματοποιηθεί από τις 15:30 έως τις 18:30 (ώρα Ελλάδος) και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ.

 

Press Release in English

 

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
11 Μαΐου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα