Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο11 Μαρτίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς και η Επίτροπος Γιούανσον στην ανεπίσημη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Την Παρασκευή, 12 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί ανεπίσημη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ. Την Επιτροπή θα εκπροσωπήσουν η Επίτροπος κ. Γιούανσον καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς στο σημείο που αφορά το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο.

Κατ’ αρχήν οι υπουργοί θα συζητήσουν την πρόταση οδηγίας για την ανθεκτικότητα των κρίσιμων οντοτήτων και θα ακολουθήσει ενημέρωση από την πορτογαλική Προεδρία για τις τρέχουσες νομοθετικές προτάσεις. Στη συνέχεια οι υπουργοί θα συζητήσουν την πρόοδο και τα επόμενα στάδια του νέου συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο. Αργότερα το ίδιο πρωί, οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την ανακοίνωση για την ενίσχυση της συνεργασίας όσον αφορά την επιστροφή και την επανεισδοχή. Το απόγευμα θα λάβει χώρα συζήτηση για την ενίσχυση τη συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και τη Βόρειας Αφρικής. Τέλος, η Προεδρία και η Επιτροπή θα πληροφορήσουν σχετικά με την αξιολόγηση Σένγκεν της Κροατίας και θα ακολουθήσει ενημέρωση από την Επιτροπή σχετικά με την κατάσταση στα σύνορα λόγω της COVID-19 και την πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Στις 12 Μαρτίου, στις 18:00 ώρα Ελλάδος περίπου θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου με την Επίτροπο κ.  Γιούανσον η οποία θα μεταδοθεί απευθείας στην πλατφόρμαEbS.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
11 Μαρτίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα