Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο16 Ιουνίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

NextGenerationEU: Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν επισκέπτεται την Ελλάδα, τη Δανία και το Λουξεμβούργο για να παρουσιάσει την αξιολόγηση των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης από την Επιτροπή

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Μετά τις σημερινές της επισκέψεις στην Πορτογαλία και την Ισπανία, η Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συνεχίσει την περιοδεία της επισκεπτόμενη την Ελλάδα και τη Δανία αύριο, 17 Ιουνίου, και το Λουξεμβούργο μεθαύριο.

Η Πρόεδρος θα παραδώσει αυτοπροσώπως το αποτέλεσμα της αξιολόγησης και της σύστασης της Επιτροπής προς το Συμβούλιο σχετικά με την έγκριση των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης NextGenerationEU.

Η κ. φον ντερ Λάιεν θα βρίσκεται στην Αθήνα αύριο το πρωί, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνέχεια, θα ταξιδέψει στην Κοπεγχάγη, όπου θα συναντηθεί με την Πρωθυπουργό κ. Mette Frederiksen και με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργκρέτε Βέστεϊγιερ.

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου, η Πρόεδρος θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο. Το πρωί, θα συναντηθεί με την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα τον Μεγάλο Δούκα του Λουξεμβούργου και αργότερα με τον Πρωθυπουργό κ. Xavier Bettel.

Σε όλες τις χώρες, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα επισκεφθεί έργα που θα χρηματοδοτηθούν χάρη στον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και τα οποία εστιάζουν κυρίως στην έρευνα, καθώς και στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
16 Ιουνίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα