Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο19 Ιανουαρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο: Νέο ξεκίνημα για τον Οργανισμό της ΕΕ για το Άσυλο, με νέα εντολή

Σήμερα, ο νέος Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο ξεκινά τις εργασίες του με ενισχυμένη εντολή και βασιζόμενος τα επιτεύγματα του προδρόμου του, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο.

Opening speeches to the Launch European Union Asylum Support Office (EASO) 's Annual Report on the situation of asylum in the EU

Ο νέος Οργανισμός αποτελεί βασικό στοιχείο του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Θα συμβάλει στην ταχεία και δίκαιη λήψη των αποφάσεων για το άσυλο και στη σύγκλιση των κανόνων υποδοχής σε όλη την ΕΕ, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη ομοιομορφία στη λήψη αποφάσεων και ευθυγράμμιση μεταξύ των συστημάτων ασύλου των κρατών μελών.

Ο νέος Οργανισμός θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 172 εκατ. ευρώ από την ΕΕ το 2022 και θα ξεκινήσει 8 επιχειρήσεις για τη στήριξη των αρχών ασύλου και υποδοχής στα κράτη μέλη με σχεδόν 2.000 άτομα. Μια νέα ομάδα 500 εμπειρογνωμόνων θα παρέχει αποτελεσματικότερη στήριξη στα εθνικά συστήματα ασύλου που επιβαρύνονται με υψηλό φόρτο εργασίας, προκειμένου το όλο σύστημα διαχείρισης της μετανάστευσης της ΕΕ να καταστεί πιο αποτελεσματικό και βιώσιμο.

Το σχετικό δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο εδώ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον νέο Οργανισμό είναι διαθέσιμες εδώ.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
19 Ιανουαρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα