Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο12 Απριλίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους: Επελέγησαν 20 καινοτόμες ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις που θα λάβουν χρηματοδότηση

logo

Σήμερα, η Επιτροπή ανακοίνωσε τις 20 καινοτόμες νεοφυείς και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις που θα λάβουν χρηματοδοτική στήριξη ύψους 50.000 ευρώ η καθεμία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας EIT Community Booster, την οποία δρομολόγησε το Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) σε συνεργασία με πέντε από τις Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας του.

Οι επιτυχόντες επελέγησαν ανάμεσα από 1.029 υποψηφίους από 37 χώρες, για να αποτελέσουν μοχλό βιώσιμης αλλαγής και να βελτιώσουν την γενικότερη ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων πολιτών στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους.

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους γίνεται πραγματικότητα και είναι έτοιμο να φέρει τους φιλόδοξους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας στους χώρους, στις πόλεις και στα σπίτια όπου ζούμε. H επιλογή των επιχειρήσεων αυτών είναι μόνο η αρχή. Με τη στήριξη του ΕΙΤ, περισσότεροι φορείς καινοτομίας και επιχειρηματίες θα εμπλουτίσουν και θα μεταμορφώσουν τους χώρους διαβίωσης και τις εμπειρίες μας

Η πρωτοβουλία EIT Community Booster ανακοινώθηκε το 2021 για τη στήριξη 20 επιχειρήσεων με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό των δραστηριοτήτων της κοινότητας του EIT και του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, ύψους 5 εκατ. ευρώ για το 2021-2022. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον κατάλογο των επιλεγμένων επιχειρήσεων και στο δελτίο Τύπου του ΕΙΤ.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
12 Απριλίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα