Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο2 Οκτωβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για τα βραβεία του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους 2024

wood

Η Επιτροπή άρχισε από σήμερα να δέχεται αιτήσεις για τα Βραβεία Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους 2024. Στους διαγωνισμούς των προηγούμενων ετών είχαν υποβληθεί πάνω από  4.500 αιτήσεις. Στα φετινά βραβεία Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους θα διακριθούν 20 καινοτόμα έργα και ιδέες που αντιπροσωπεύουν τη βιωσιμότητα, την αισθητική και τη συμπεριληπτικότητα. Για πρώτη φορά φέτος, εκτός από τα κράτη μέλη της ΕΕ και τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, θα γίνουν δεκτές αιτήσεις για έργα και ιδέες στην Ουκρανία. Τα βραβεία με τίτλο «Ειδική αναγνώριση της προσπάθειας ανασυγκρότησης και ανάκαμψης της Ουκρανίας» θα επιβραβεύσουν έργα και ιδέες που συμβάλλουν στην ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας σύμφωνα με τις αξίες του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους. Μια άλλη καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι ότι εστιάζει σε έργα και ιδέες από τις περιφέρειες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα ή προκλήσεις στο πλαίσιο της διττής ψηφιακής και πράσινης μετάβασης.

Οι νικητές και οι νικήτριες θα λάβουν βραβεία έως 30.000 ευρώ, καθώς και ένα πακέτο επικοινωνίας που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν και να προωθήσουν τα έργα και τις ιδέες τους. Η ανακοίνωση των νικητών και των νικητριών θα γίνει στο φεστιβάλ του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους στις Βρυξέλλες στις 17-21 Απριλίου, σε τελετή απονομής που θα διοργανώσει η Επιτροπή. Το φεστιβάλ θα φέρει σε επαφή ανθρώπους από διαφορετικά περιβάλλοντα στο πλαίσιο εργαστηρίων, δραστηριοτήτων και παράλληλων εκδηλώσεων για να συζητήσουν και να διαμορφώσουν το μέλλον μας. Η πρόσκληση για τη διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων θα παραμείνει ανοικτή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στο σχετικό δελτίο Τύπου και στην πλατφόρμα των βραβείων του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
2 Οκτωβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα