Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο5 Δεκεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Νέο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους Εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ενημερωτική συνάντηση με Δήμους της Αττικής στα γραφεία της Αντιπροσωπείας

Ενημερωτική συνάντηση με Δήμους της Αττικής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 5 Δεκεμβρίου 2022, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα ενημερωτική συνάντηση με Δήμους της Αττικής, με σκοπό την ενημέρωσή τους για το νέο Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους Εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Η νέα αυτή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποσκοπεί στο να φέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση πιο κοντά στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τους δημότες τους με σκοπό να ενημερωθούν για τις ευρωπαϊκές πολιτικές και για δράσεις και προγράμματα που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητά τους.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο δίνει νέο έναυσμα στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης με τους πολίτες, παρέχει την δυνατότητα στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνεργαστούν με αντίστοιχους φορείς από άλλες χώρες σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και να πληροφορήσουν τους δημότες τους για τις πολιτικές της Ένωσης  που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.

Στην συνάντηση συμμετείχαν:

Δήμος Αγίας Παρασκευής, Δήμος Αγίου Δημητρίου, Δήμος Αμαρουσίου, Δήμος Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Δήμος Ιλίου, Δήμος Καισαριανής, Δήμος Παλαιού Φαλήρου, Δήμος Παπάγου-Χολαργού, Δήμος Πετρούπολης. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούν να πάρουν μέρος στο δίκτυο παρέχονται στην ιστοσελίδα του Δικτύου:

https://building-europe-with-local-councillors.europa.eu/index_el

 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Ενημερωτική συνάντηση με Δήμους της Αττικής
Ενημερωτική συνάντηση με Δήμους της Αττικής2
Ενημερωτική συνάντηση με Δήμους της Αττικής4

 

Ενημερωτική συνάντηση με Δήμους της Αττικής5

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
5 Δεκεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα