Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο5 Οκτωβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Νέα συμφωνία συνεργασίας Ευρωπαϊκής Επιτροπής - UEFA για την προώθηση των αξιών και των στόχων του ευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου

uefa schinas

Αύριο, στις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρος κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Πρόεδρος της UEFA κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν θα υπογράψουν τη νέα συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής και της UEFA, η οποία εγκρίθηκε τον Ιούνιο του 2022. Αξιοποιώντας τη μεγάλη δημοφιλία του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, η τρίτη αυτή συμφωνία συνεργασίας, η οποία έρχεται σε συνέχεια των συμφωνιών που υπογράφηκαν το 2014 και το 2018, αποσκοπεί στην προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών και στόχων που ορίζονται στο ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο.
 

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας, δήλωσε σχετικά: «Οφείλουμε να προασπιστούμε ένα ευρωπαϊκό μοντέλο αθλητισμού το οποίο βασίζεται σε αξίες και προάγει τη διαφορετικότητα και τη συμπεριληπτικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, υπολογίζω στη συνεργασία με την UEFA για έναν εποικοδομητικό διάλογο που θα συμβάλει στην υλοποίηση των στόχων πολιτικής της ΕΕ στον τομέα του αθλητισμού.» 


Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, προσέθεσε τα εξής: «Με αυτή τη συμφωνία συνεργασίας κάνουμε άλλο ένα βήμα στη μακροχρόνια συνεργασία μας στον τομέα του αθλητισμού. Η UEFA αποτελεί έναν σημαντικό εταίρο για την προώθηση των πρωτοβουλιών μας στον αθλητισμό, ιδίως όσον αφορά το HealthyLifestyle4All, τη συμπεριληπτικότητα, την ψυχική υγεία, τη δικαιοσύνη και την ισότητα των φύλων. Ο αθλητισμός, και ιδίως το ποδόσφαιρο, αποτελεί μια αποτελεσματική πλατφόρμα για να προσεγγίσουμε τη νεολαία και όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και να τους ευαισθητοποιήσουμε για τις ευρωπαϊκές μας αξίες.»
 

Η συμφωνία συνεργασίας προωθεί, μεταξύ άλλων, την ακεραιότητα στον αθλητισμό και την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, καθώς και της διαφθοράς. Στηρίζει τη δράση για το κλίμα και την πράσινη μετάβαση και προάγει υγιεινούς και δραστήριους τρόπους ζωής για τους πάντες. Στο πλαίσιο αυτό θα ενταθούν οι κοινές προσπάθειες στις εκδηλώσεις και τους αγώνες της UEFA, ιδίως στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών (2024) και γυναικών (2025) UEFA EURO.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
5 Οκτωβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα