Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο21 Απριλίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

«Μετασχηματιζόμαστε για να ευημερήσουμε»: Ξεκινάει η 4η Εβδομάδα Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών της ΕΕ #EUMRSWeek

EUMRSWEEK 4TH

Αθήνα, 21/04/2023

 

Τη Δευτέρα, 24 Απριλίου, ξεκινάει η 4η Εβδομάδα Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών της ΕΕ (#EUMRSWeek) με σύνθημα «Μετασχηματιζόμαστε για να ευημερήσουμε». Η εκδήλωση θα είναι υβριδική: Τις δύο πρώτες ημέρες θα λάβουν χώρα διαδικτυακές θεματικές συνεδρίες και έπειτα θα ακολουθήσουν οι δια ζώσης συνεδριάσεις των ομάδων υψηλού επιπέδου .

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα, η οποία στις 26 Απριλίου θα κηρύξει την έναρξη των δια ζώσης συνεδριάσεων, δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα εγκαινιάσω την 4η Εβδομάδα Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών. Φέτος, η Εβδομάδα είναι αφιερωμένη στις δράσεις που μπορούμε να υλοποιήσουμε για να ευημερήσουμε με έναν συνεκτικό πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό που κοιτάει προς το μέλλον, όπως λέει και το σύνθημά μας. Θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τις αποτελεσματικότερες πολιτικές και τα καλύτερα αποτελέσματα μόνο αν αξιοποιήσουμε όλες τις δεξιότητες και τις γνώσεις που διαθέτουμε σε κάθε επίπεδο και ανεξαρτήτως συνόρων. Αυτό είναι το πλεονέκτημα των μακροπεριφερειακών στρατηγικών.»

Εκπρόσωποι υψηλού επιπέδου και ενδιαφερόμενοι φορείς των τεσσάρων μακροπεριφερειακών στρατηγικών (της Αδριατικής και του Ιονίου «EUSAIR», των Άλπεων «EUSALP», της Βαλτικής «EUSBSR» και του Δούναβη «EUSDR»), καθώς και αξιωματούχοι της ΕΕ θα εστιάσουν τις συζητήσεις τους στις δεξιότητες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων και στο πώς μπορεί να βελτιωθεί ο συντονισμός των συμμετεχουσών χωρών όσον αφορά την ενεργειακή ασφάλεια.

Περισσότερα στοιχεία είναι διαθέσιμα στο πρόγραμμα.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
21 Απριλίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα