Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο9 Ιανουαρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Μετανάστευση εργατικού δυναμικού: Η Επιτροπή και τα κράτη μέλη προωθούν τη συνεργασία μέσω μιας νέας πλατφόρμας

Press conference by Ylva Johansson, European Commissioner, and Diane Schmitt, EU Anti-Trafficking Coordinator, on fighting human trafficking, on a proposal for stronger rules to fight trafficking in human beings

Αύριο, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον και ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων κ. Νικολά Σμιτ θα εγκαινιάσουν την πρώτη συνεδρίαση της πλατφόρμας για τη μετανάστευση εργατικού δυναμικού, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των κρατών μελών που ειδικεύονται στην πολιτική μετανάστευσης και απασχόλησης και Ευρωπαίοι κοινωνικοί και οικονομικοί εταίροι.

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε για την προώθηση της μετανάστευσης εργατικού δυναμικού στην ΕΕ με στόχο την προσέλκυση των αναγκαίων δεξιοτήτων και ταλέντων από τρίτες χώρες. Όπως επισήμανε η Επιτροπή όταν πρότεινε την ανακήρυξη του 2023 σε Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, ενώ το ειδικευμένο εργατικό δυναμικό είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον των οικονομιών και των κοινωνιών της Ευρώπης και για να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι ευκαιρίες που προσφέρουν η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση, τα κράτη μέλη αντιμετωπίζουν ελλείψεις εργατικού δυναμικού και δεξιοτήτων. Ένα μέτρο για την αντιμετώπιση των ελλείψεων αυτών είναι η ορθή διαχείριση της μετανάστευσης εργατικού δυναμικού.

Οι συμμετέχοντες στην αυριανή συνεδρίαση θα συζητήσουν τις προκλήσεις της αγοράς εργασίας, θα ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές όσον αφορά τη μετανάστευση εργατικού δυναμικού και θα προωθήσουν πρωτοβουλίες της ΕΕ, όπως ανακοινώθηκε στη δέσμη μέτρων για τις δεξιότητες και τα ταλέντα. Δεδομένης της καθοριστικής σημασίας της συνεργασίας, η πλατφόρμα για τη μετανάστευση εργατικού δυναμικού θα συγκαλείται σε τακτική βάση.
 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Anitta Hipper — Τηλ.: +32 2 298 56 91· Veerle Nuyts – Τηλ.: +32 2 299 63 02· Fiorella Belciu – Τηλ.: +32 2 299 37 34· Flora Matthaes – Τηλ.: +32 2 298 39 51)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
9 Ιανουαρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα