Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο12 Απριλίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Μεταδιδακτορικές υποτροφίες MSCA: πάνω από 260 εκατ. ευρώ σε ερευνητές και ερευνήτριες για τη διεξαγωγή έρευνας αιχμής σε όλο τον κόσμο

logo

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε μια νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τις μεταδιδακτορικές υποτροφίες Marie Skłodowska-Curie (MSCA) του 2023. Οι εν λόγω επιχορηγήσεις, ύψους 260,5 εκατ. ευρώ, θα ενισχύσουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία ερευνητών και ερευνητριών που κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα και επιθυμούν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες μέσω προηγμένης κατάρτισης και διεθνούς, διεπιστημονικής και διατομεακής κινητικότητας. Η προκήρυξη θα δώσει σε φορείς σε όλο τον κόσμο, όπως κορυφαία πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς και μεσαίες επιχειρήσεις, τη δυνατότητα να προσελκύσουν ταλαντούχους ερευνητές και ερευνήτριες. Μέσω της προκήρυξης αναμένεται να χρηματοδοτηθούν πάνω από 1.200 έργα. Αιτήσεις γίνονται δεκτές ως τις 13 Σεπτεμβρίου 2023.  

Η κ. Μαρίγια  Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Οι μεταδιδακτορικές υποτροφίες Marie Skłodowska-Curie παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία στους μεταδιδακτορικούς ερευνητές και ερευνήτριες που θέλουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους στην αγορά εργασίας και τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους. Καλώ όλους τους ερευνητές και τις ερευνήτριες που πληρούν τα κριτήρια να υποβάλουν αίτηση και εύχομαι καλή τύχη στον καθένα και την καθεμία από εσάς. Ανυπομονώ να δω τα εκπληκτικά αποτελέσματα που θα επιτύχουν μέσα από την εργασία τους όσοι και όσες επιλεγούν.» 

Οι μεταδιδακτορικές υποτροφίες περιλαμβάνουν δύο σκέλη: Οι ευρωπαϊκές μεταδιδακτορικές υποτροφίες απευθύνονται σε ερευνητές και ερευνήτριες οποιασδήποτε εθνικότητας για την διεξαγωτή εξατομικευμένου έργου στην ΕΕ ή σε χώρες συνδεδεμένες με το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη». Οι παγκόσμιες μεταδιδακτορικές υποτροφίες απευθύνονται σε Ευρωπαίους υπηκόους ή επί μακρόν διαμένοντες που επιθυμούν να συνεργαστούν με οργανισμούς εκτός των προαναφερόμενων χωρών, προτού επιστρέψουν στην Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για τις μεταδιδακτορικές υποτροφίες του 2023 και τον τρόπο υποβολής αίτησης είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
12 Απριλίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα