Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο7 Απριλίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Το μέλλον της Ευρώπης: Η Ολομέλεια της Διάσκεψης συνεχίζει να συζητά σχέδια προτάσεων

logo

Από αύριο έως το Σάββατο 9 Απριλίου, η Ολομέλεια της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης θα συνεδριάσει με φυσική παρουσία στο Στρασβούργο, για να συνεχίσει τη συζήτησή της επί των σχεδίων προτάσεων.

Η Ολομέλεια της Διάσκεψης θα συζητήσει τις προτάσεις που εκπονήθηκαν μετά τις συζητήσεις που πραγματοποίησαν εννέα ομάδες εργασίας της Ολομέλειας. Αυτά τα πρώτα σχέδια προτάσεων, ομαδοποιημένα ανά θέμα, βασίζονται στις συστάσεις των ομάδων Ευρωπαίων πολιτών και στις εισηγήσεις των εθνικών ομάδων. Περιλαμβάνουν επίσης τις ιδέες που συγκεντρώθηκαν μέσω της πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας, ενώ βασίζονται και στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και τις προηγούμενες συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας. Αρκετά μέλη του Κολλεγίου των Επιτρόπων θα συμμετάσχουν τόσο στις ομάδες εργασίας που είναι αρμόδιες για την προετοιμασία της Ολομέλειας όσο και στην ίδια τη σύνοδο.

Οι Αντιπρόεδροι Σούιτσα, Σέφτσοβιτς και Γιούροβα θα συμμετάσχουν διά ζώσης. Επιπλέον, οι Επίτροποι Κυριακίδου και Μαγκίνες θα συμμετάσχουν εξ αποστάσεως σε διάφορες συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας. Η προηγούμενη σύνοδος της Ολομέλειας πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Μαρτίου. Η Ολομέλεια, βάσει συναίνεσης, θα υποβάλει τις προτάσεις της στην εκτελεστική επιτροπή. Στη συνέχεια, η εκτελεστική επιτροπή θα συντάξει έκθεση με πλήρη διαφάνεια και σε πλήρη συνεργασία με την Ολομέλεια. Η τελική έκθεση της πλατφόρμας, η οποία θα ληφθεί υπόψη για τις προτάσεις της Ολομέλειας και βασίζεται στις εισηγήσεις των πολιτών που συγκεντρώθηκαν έως τις 20 Φεβρουαρίου, είναι επίσης διαθέσιμη στο διαδίκτυο.

Την Παρασκευή στις 11.15 π.μ. (ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου με τους συμπροέδρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διάσκεψης, τον ευρωβουλευτή κ. Guy Verhofstadt, τον κ. Clément Beaune, Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, εξ ονόματος της γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου, και την κ. Ντούμπραβκα Σούιτσα, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής. Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά στο EbS. Η ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας είναι διαθέσιμη εδώ και οι πληροφορίες σχετικά με τις συνεδριάσεις είναι διαθέσιμες εδώ.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
7 Απριλίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα