Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο7 Δεκεμβρίου 2020Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Κορονοϊός: Το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Επιτροπής δημοσιεύει νέα υλικά αναφοράς για τον ποιοτικό έλεγχο των τεστ αντισωμάτων κατά της COVID-19

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Σήμερα, το Κοινό Κέντρο Ερευνών (ΚΚΕρ) της Επιτροπής δημοσίευσε δύο νέα υλικά αναφοράς, τα οποία αναπτύχθηκαν ως εργαλεία διασφάλισης της ποιότητας για τα τεστ αντισωμάτων της νόσου COVID-19. Τα εν λόγω τεστ αντισωμάτων δείχνουν αν κάποιος έχει μολυνθεί στο παρελθόν από τον ιό.

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Η ορθή λειτουργία των τεστ αντισωμάτων είναι ιδιαίτερα σημαντική στις επιδημιολογικές έρευνες για την περιγραφή του επιπολασμού της λοίμωξης και στην έρευνα για την ανοσία κατά της νόσου COVID-19. Το υλικό αναφοράς που αναπτύχθηκε από το ΚΚΕρ είναι ένα ακόμη κομμάτι του παζλ που μπορεί να στηρίξει τις προσπάθειες αυτές.»

Τα υλικά αναφοράς επιτρέπουν στα εργαστήρια να ελέγξουν κατά πόσον τα χρησιμοποιούμενα τεστ αντισωμάτων λειτουργούν σωστά. Στην πράξη, εάν τα εργαστήρια μπορούν να μετρήσουν τα αντισώματα κατά της COVID-19 που περιέχονται στο υλικό αναφοράς, μπορούν και να μετρήσουν τα αντισώματα κατά του ιού που σχηματίζονται στο ανθρώπινο αίμα. Τα υλικά αναφοράς αποτελούν ένα πρώτο βήμα για να διασφαλιστεί η συγκρισιμότητα των αποτελεσμάτων  που λαμβάνονται με διάφορα τεστ. Μπορούν επίσης να υποστηρίξουν την έρευνα σχετικά με την ανοσία κατά του ιού και να βοηθήσουν στην παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας των πειραματικών εμβολίων.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ .

 

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
7 Δεκεμβρίου 2020
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα