Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο9 Μαρτίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Το Κολέγιο των Επιτρόπων διορίζει μία Διευθύντρια, δύο Κύριους Συμβούλους και δύο Επικεφαλής Αντιπροσωπειών, μεταξύ των οποίων και τη νέα Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε τον διορισμό μίας Διευθύντριας, δύο Κύριων Συμβούλων και δύο Επικεφαλής Αντιπροσωπειών.

Η κ. Marja Hennessy θα συνεχίσει τη σταδιοδρομία της ως νέα Διευθύντρια μετάφρασης στη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης (ΓΔΜ). Η ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων της θα οριστεί προσεχώς. Η κ. Hennessy, Φινλανδή υπήκοος, διαθέτει μεγάλη πείρα στην πληροφορική, τη διαχείριση προγραμμάτων και τη διαχείριση μεταβολών, την οποία απέκτησε κατά τη διάρκεια των 23 ετών υπηρεσίας της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάστηκε ως Προϊσταμένη Τμήματος της ΓΔΜ, θέση από την οποία διαχειρίστηκε ένα γλωσσικό τμήμα με 70 μεταφραστές και διοικητικό προσωπικό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διόρισε επίσης δύο Κύριους Συμβούλους. Η κ. Sutton, Βρετανίδα υπήκοος, θα εργαστεί στην Υπηρεσία Εσωτερικού Λογιστικού Ελέγχου. Από το 2019 είναι ανώτερη εμπειρογνώμονας στη Γενική Γραμματεία, θέση από την οποία παρείχε στρατηγικές αναλύσεις και συμβουλές για την ανάπτυξη πολιτικής στους τομείς της εταιρικής διακυβέρνησης, του λογιστικού ελέγχου και των επιδόσεων, ενώ συντόνιζε και τη χρηματοδοτική στήριξη έκτακτης ανάγκης λόγω της νόσου COVID-19. Η ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων της θα οριστεί προσεχώς.

Ο κ. De Rynck, Βέλγος υπήκοος, θα αναλάβει καθήκοντα στη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας (COMM) άμεσα και θα μετατεθεί στη θέση του Επικεφαλής Αντιπροσωπείας στο Βέλγιο στις 16 Μαρτίου. Από τον Νοεμβρίου 2019, είναι Προϊστάμενος της μονάδας συντονισμού, προγραμματισμού και διοικητικής υποστήριξης της ειδικής ομάδας για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πέραν του διορισμού του κ. Rynck ως Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας στο Βέλγιο, η Επιτροπή διόρισε επίσης νέα Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα την κ. Νιόβη Ρίνγκου, η οποία αναλαμβάνει τα καθήκοντά τις στις 16 Μαΐου.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διορισμούς των Επικεφαλής των Αντιπροσωπειών.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
9 Μαρτίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα