Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο21 Δεκεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ιράκ: Η ΕΕ διαθέτει άλλα 4 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική χρηματοδότηση για ευάλωτα άτομα που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια

Logo Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Λόγω της πολιτικής αστάθειας, της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης των τιμών των τροφίμων, την οποία επέφερε η ξηρασία και επιδείνωσε η απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, πολλοί ευάλωτοι Ιρακινοί αδυνατούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες. Η χρηματοδότηση που ανακοινώθηκε σήμερα θα βοηθήσει τα πλέον ευάλωτα άτομα στο Ιράκ, ιδίως εκτοπισμένους στο εσωτερικό της χώρας και όσους ζουν σε άτυπες συνθήκες εκτός καταυλισμών να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Ο κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε σχετικά: «Όλο και περισσότερα ευάλωτα άτομα στο Ιράκ, ιδίως εκτοπισμένοι, επηρεάζονται δυσμενώς από την εντεινόμενη επισιτιστική ανασφάλεια. Ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας έχει αντίκτυπο στις ζωές πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ιδίως ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ήδη δυσκολίες. Η ΕΕ δεσμεύεται να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό χορηγήσαμε άλλα 4 εκατ. ευρώ προκειμένου να βοηθήσουμε τους Ιρακινούς που έχουν ανάγκη να τα βγάλουν πέρα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία. »

Η χρηματοδότηση θα συμβάλει στη στήριξη έως και 4.000 εκτοπισμένων ευάλωτων οικογενειών, παρέχοντάς τους μηνιαία χρηματική βοήθεια μέχρι να αποκτήσουν έγγραφα ταυτότητας και ληξιαρχικά έγγραφα. Επιπλέον, η χρηματική βοήθεια θα ωφελήσει έως και 1.000 οικογένειες, που περιλαμβάνουν χρόνια ασθενή μέλη και οι οποίες δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους. Από το 2014, η ΕΕ έχει διαθέσει 530,5 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για ανθρώπους στο Ιράκ.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Balazs Ujvari — Τηλ.: +32 229 54578· Daniel Puglisi – Τηλ.: +32 229 69140)
 

Press Release in English

 

 

 

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
21 Δεκεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα