Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο13 Οκτωβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Ημέρες Erasmus 2022: Ένας τριήμερος εορτασμός του προγράμματος Erasmus+

erasmus dates

Οι Ημέρες Erasmus επιστρέφουν για ένα εορταστικό τριήμερο στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου. Ο διεθνής αυτός εορτασμός φέτος συμπίπτει με την 35η επέτειο του εμβληματικού προγράμματος και περιλαμβάνει 5.000 εκδηλώσεις που προωθούν τις ευρωπαϊκές αξίες και προβάλλουν τα οφέλη της κινητικότητας και τα αποτελέσματα των έργων Erasmus+.

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ δήλωσε σχετικά: «Η κινητικότητα στο πλαίσιο του Erasmus είναι μία από τις δημοφιλέστερες δράσεις της ΕΕ. Το πρόγραμμα είναι ευρέως αναγνωρισμένο ως μια εμπειρία που εμπλουτίζει και σημαδεύει τη ζωή των συμμετεχόντων. Χάρη στην κινητικότητα, οι συμμετέχοντες αποκτούν νέες γνώσεις και δεξιότητες που τους βοηθούν να ευημερήσουν σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο. Η εμπειρία αυτή τους παρέχει την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητα που χρειάζονται για να είναι ενεργοί πολίτες και να έχουν δυναμική στάση απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα, όπως η κλιματική αλλαγή κι ο ψηφιακός μετασχηματισμός».

Οι εκδηλώσεις των Ημερών Erasmus περιλαμβάνουν συνέδρια, προβολές ταινιών, εκθέσεις, συναυλίες, διαδικτυακά σεμινάρια, επισκέψεις και μαρτυρίες. Οι εκδηλώσεις αυτές θα αποτελέσουν επίσης ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με θέματα όπως η ιδιότητα του πολίτη και η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, ο πολιτισμός και η πολιτιστική κληρονομιά, η οικολογία, η συμπεριληπτικότητα και η διαφορετικότητα. Οι εκδηλώσεις ακολουθούν τις θεματικές του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας. Οι Ημέρες Erasmus αποτελούν ευκαιρία για τους δικαιούχους του Erasmus+, τους φορείς και τους αποφοίτους του προγράμματος να μοιραστούν την εμπειρία τους, να διοργανώσουν μια εκδήλωση ή απλώς να ενημερώσουν σχετικά με το πρόγραμμα.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
13 Οκτωβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα