Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο7 Φεβρουαρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ημέρες Βιομηχανίας της ΕΕ: Θέτοντας τα βιομηχανικά οικοσυστήματα της ΕΕ στον δρόμο της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης

Αύριο ξεκινάει η πέμπτη διοργάνωση των Ημερών Βιομηχανίας της ΕΕ. Φέτος, η μεγαλύτερη εκδήλωση της ΕΕ για το μέλλον των βιομηχανιών της Ευρώπης πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες αλλά και διαδικτυακά.

Ferrous metal recycling centre in Belgium

Η εκδήλωση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 11 Φεβρουαρίου, δίνει στους βασικούς παράγοντες της βιομηχανίας την ευκαιρία να συζητήσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί και τα επόμενα βήματα που απαιτούνται για την επίτευξη της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης της βιομηχανίας με παράλληλη ενίσχυση της ανθεκτικότητας. Η εκδήλωση θα φέρει σε επαφή βασικούς φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΕ, πρωτοπόρους της βιομηχανίας, εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων, περιφέρειες, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες της ΕΕ.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου. Στη διάρκεια της τετραήμερης εκδήλωσης, οι Εκτελεστικοί Αντιπρόεδροι κ. Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ και κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο Αντιπρόεδρος κ. Μάρος Σέφτσοβιτς και οι Επίτροποι κ. Τιερί Μπρετόν, Μαρίγια Γκαμπριέλ και Νικολά Σμιτ θα εκφωνήσουν επίσης κεντρικές ομιλίες.

Η φετινή διοργάνωση στόχο έχει να εξετάσει λεπτομερέστερα τη διττή μετάβαση συγκεκριμένων βιομηχανικών οικοσυστημάτων. Την πρώτη ημέρα των Ημερών Βιομηχανίας θα παρουσιαστεί η «δημιουργία διόδων μετάβασης στον τομέα του τουρισμού», στο πλαίσιο της οποίας οι βιομηχανίες και τα ενδιαφερόμενα μέρη θα συζητήσουν μέτρα για τον τουριστικό τομέα. Το οικοσύστημα των κατασκευών θα ανακοινώσει μια σύμπραξη για την επανειδίκευση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού στον κατασκευαστικό τομέα, με την υποστήριξη της Επιτροπής. Επ’ ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, η φετινή εκδήλωση περιλαμβάνει και ένα ειδικό πρόγραμμα για τη νεολαία, το οποίο στόχο έχει να προσελκύσει νέους Ευρωπαίους για να συζητήσουν το πώς η γενιά τους μπορεί να διαμορφώσει το μέλλον της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Την εκδήλωση θα συμπληρώνουν πάνω από 80  περιφερειακές και τοπικές εκδηλώσεις σε όλη την ΕΕ και πέραν αυτής, μια διαδικτυακή έκθεση και μια νέα σειρά podcast που θα εστιάζει στα διάφορα θέματα που συζητήθηκαν στην κύρια εκδήλωση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ηλεκτρονικά κάνοντας εγγραφή εδώ ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το χάσταγκ #EUIndustryDays.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
7 Φεβρουαρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα