Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο29 Σεπτεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν ταξιδεύει στην Ελλάδα, την Ισπανία και τη Βουλγαρία

von der Leyen

Η Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ταξιδεύει σήμερα στην Αθήνα, όπου θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία στο «Athens Democracy Forum» στις 17:50 ώρα Ελλάδος. Η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά στο EbS.
 

Αργότερα το βράδυ, η Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για δείπνο εργασίας. Αύριο, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, η Πρόεδρος θα ταξιδέψει στο Αλικάντε της Ισπανίας.
 

Θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Πέδρο Σάντσεθ και θα επισκεφθούν μαζί την έδρα του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO). Το απόγευμα, η Πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των χωρών της Νότιας Ευρώπης (MED-9), στην οποία συμμετέχουν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Κροατίας, της Κύπρου, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας.
 

Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα βρίσκεται στη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου θα συμμετάσχει στην έναρξη λειτουργίας του αγωγού διασύνδεσης φυσικού αερίου Βουλγαρίας-Ελλάδας. Στην τελετή θα συμμετάσχουν επίσης οι Πρόεδροι της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και οι Πρωθυπουργοί της Ρουμανίας και της Ελλάδας.
 

Η Πρόεδρος θα προβεί σε δήλωση στις 10:00 π.μ. ώρα Ελλάδος, ζωντανά στο EbS. Το απόγευμα, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας κ. Ρούμεν Ράντεφ μαζί με τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας κ. Στέβο Πενταρόφσκι. 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
29 Σεπτεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα