Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο8 Οκτωβρίου 2020Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν παραλαμβάνει το Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» για το πρόγραμμα Erasmus

img_7006.jpg
© EU
Χθες το βράδυ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρέλαβε το Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης, στην οποία παρευρέθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης. Το Βραβείο απονέμεται σε άτομα ή οργανισμούς για την εξαιρετική τους συμβολή στην εμβάθυνση της ευρωπαϊκής συνεργασίας και στη βελτίωση της κατανόησης των διάφορων ιστορικών αλληλεπιδράσεων στην Ευρώπη.

Αποδεχόμενη το Βραβείο, η Πρόεδρος δήλωσε ότι ένιωθε ιδιαίτερη τιμή που το παραλαμβάνει «εκ μέρους των δέκα εκατομμυρίων Ευρωπαίων που έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα Erasmus από τότε που δημιουργήθηκε» και το αφιέρωσε «στους φοιτητές, τους καθηγητές, τους οραματιστές που έκαναν πράξη αυτό το ευρωπαϊκό θαύμα».

 

Στην ομιλία της, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν παραλλήλισε το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης με το Erasmus+: «Το Erasmus ήταν για την εποχή εκείνη ό,τι είναι το NextGenerationEU σήμερα. Είναι ένα πρόγραμμα πρωτοφανούς μεγέθους και βεληνεκούς και μπορεί να αποτελέσει το επόμενο μεγάλο πρόγραμμα που θα ενοποιήσει την ΕΕ. Επενδύουμε από κοινού όχι μόνο στη συλλογική ανάκαμψη, αλλά και στο κοινό μας μέλλον. Η αλληλεγγύη, η εμπιστοσύνη και η ενότητα οικοδομούνται μέσα από συνεχείς προσπάθειες. Δεν γνωρίζω αν το NextGenerationEU θα αλλάξει την Ευρώπη τόσο βαθιά όσο το πρόγραμμα Erasmus. Γνωρίζω πάντως ότι για μια ακόμη φορά, η Ευρώπη επέλεξε να πάρει στα χέρια της και να διαμορφώσει το μέλλον της συλλογικά».

 

Διαβάστε την πλήρη δήλωση της Προέδρου στα αγγλικά και τα γαλλικά και παρακολουθήστε την εδώ .

 

Χάρη στο πρόγραμμα Erasmus+, πάνω από 4 εκατ. άτομα είχαν την ευκαιρία να σπουδάσουν, να καταρτιστούν ή να αποκτήσουν πείρα στο εξωτερικό από το 2014 ως το 2020.

 

Μάθετε περισσότερα για το Erasmus εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
8 Οκτωβρίου 2020
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα