Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο19 Οκτωβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις, ο ΥΕ/ΑΠ Μπορέλ και η Αντιπρόεδρος Γιούροβα θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο Μπάιντεν

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις, ο ΥΕ/ΑΠ Μπορέλ και η Αντιπρόεδρος Γιούροβα θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο Μπάιντεν για τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον

Participation of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, in the plenary session of the European Parliament

Η Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, όπου αύριο θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ μαζί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν.

 

Απόψε, η Πρόεδρος θα εκφωνήσει ομιλία στο Ινστιτούτο Hudson, εστιάζοντας στην ανανέωση  της διατλαντικής εταιρικής σχέσης σε ταραγμένους καιρούς. Η ομιλία έχει προγραμματιστεί για τις 23:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά στο EbS.

 

Αύριο, 20 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν θα υποδεχτεί την Πρόεδρο κ. φον ντερ Λάιεν, τον Πρόεδρο κ. Σαρλ Μισέλ, τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο κ. Ντομπρόβσκις, τον Ύπατο Εκπρόσωπο / Αντιπρόεδρο κ. Μπορέλ και την Αντιπρόεδρο κ. Γιούροβα στον Λευκό Οίκο για τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ. Η σύνοδος θα εστιάσει στην ενίσχυση της διατλαντικής συνεργασίας με σκοπό την επιτάχυνση μιας παγκόσμιας οικονομίας καθαρής ενέργειας βασισμένης σε ασφαλείς και ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού. Ειδικότερα, οι ηγέτες θα σημειώσουν πρόοδο στις διμερείς διαπραγματεύσεις για τον παγκόσμιο διακανονισμό για τον χάλυβα (GSA) και τη συμφωνία για τα κρίσιμα ορυκτά (CMA).

 

Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν επίσης τη στήριξή τους προς την Ουκρανία, η οποία συνεχίζει τον αγώνα της κατά της ρωσικής εισβολής, καθώς και τον αντίκτυπο των τρομοκρατικών επιθέσεων της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Οι ηγέτες της ΕΕ και των ΗΠΑ θα προβούν επίσης σε απολογισμό του κοινού έργου τους σχετικά με τις κρίσιμες και αναδυόμενες τεχνολογίες, τις ψηφιακές υποδομές, την τεχνητή νοημοσύνη και την οικονομική ανθεκτικότητα.

 

Κατά την επίσκεψή του, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Ντομπρόβσκις θα συμμετάσχει επίσης στις συνεδριάσεις της Γερουσίας των ΗΠΑ. Επιπλέον, θα συναντηθεί με την εκπρόσωπο εμπορίου των ΗΠΑ κ. Κάθριν Τάι, καθώς και με την υπουργό Εμπορίου, κ. Τζίνα Ραϊμόντο.

 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Eric Mamer — Τηλ.: + 32 299 40 73)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
19 Οκτωβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα