Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο5 Ιανουαρίου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και το Σώμα των Επιτρόπων παρίστανται στα εγκαίνια της βελγικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

presidency

Αθήνα, 05/01/2024

 Σήμερα στις Βρυξέλλες, η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και το Σώμα των Επιτρόπων θα παραστούν στα εγκαίνια της βελγικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 

Το απόγευμα, τα μέλη του Σώματος των Επιτρόπων θα συναντηθούν με τους ομολόγους τους από τη βελγική κυβέρνηση στο μέγαρο Egmont, για να συζητήσουν τις προτεραιότητες της βελγικής Προεδρίας, το στρατηγικό θεματολόγιο της ΕΕ και το πρόγραμμα εργασίας της Επιτροπής.
 

Η Πρόεδρος και το Σώμα των Επιτρόπων θα πραγματοποιήσουν στη συνέχεια συνεδρίαση ολομέλειας με τον Πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντρ ντε Κρο και τα μέλη της βελγικής κυβέρνησης. Περίπου στις 19:00 ώρα Ελλάδος έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου με την Πρόεδρο κ. φον ντερ Λάιεν και τον Πρωθυπουργό κ. ντε Κρο, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά στο EbS.
 

Τέλος, η Πρόεδρος και το Σώμα των Επιτρόπων θα παραστούν στην επίσημη εναρκτήρια τελετή στο Palais des Beaux-Arts στις Βρυξέλλες, όπου η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν θα εκφωνήσει σύντομη ομιλία στη μνήμη του Ζακ Ντελόρ. Θα ακολουθήσει επίσημη δεξίωση με τις Α.Μ. τον Βασιλιά Φίλιππο και τη Βασίλισσα Ματθίλδη.
 

Press Release in English

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
5 Ιανουαρίου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα