Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο23 Νοεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και οι Επίτροποι Ουρπιλάινεν και Σινκέβιτσους στη Φινλανδία για την εκδήλωση «Το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους στο Δάσος» για την προώθηση των βιώσ

wood

Αθήνα, 23/11/2022

 

Αύριο, η Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και οι Επίτροποι κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν και κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσους θα βρεθούν στο Κέντρο Φινλανδικής Φύσης Haltia, στην πόλη Έσπο της Φινλανδίας, για την εκδήλωση Το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους στο Δάσος, την οποία διοργανώνει η κυβέρνηση της Φινλανδίας από κοινού με την Επιτροπή, την Εσθονία και τη Σουηδία. Η εκδήλωση θα εστιάσει στο πώς τα δάση μπορούν να παράσχουν έμπνευση και υλικά για βιώσιμες κατασκευές, προωθώντας παράλληλα τη βιοποικιλότητα και την παγίδευση διοξειδίου του άνθρακα. Οι συμμετέχοντες πολιτικοί, επιστήμονες, σχεδιαστές και επαγγελματίες του τομέα των κατασκευών θα συζητήσουν επίσης τρόπους συνεργασίας με τη φύση για τον σχεδιασμό και την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα παρουσιάσει στην εκδήλωση τους νέους τρόπους με τους οποίους το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους θα προωθήσει πιο βιώσιμες κατασκευές με φυσικά υλικά που αποτελούν σημαντικό στοιχείο της πράσινης μετάβασης και πλεονέκτημα για τις οικονομίες των πλούσιων σε δάση χωρών. Ο Επίτροπος κ. Σινκέβιτσους θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης όπου θα εστιάσει στην πολλαπλή αξία των δασών και στη σημασία της βιώσιμης διαχείρισής τους.

Με την ολοκληρωμένη και διεπιστημονική προσέγγισή του, το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους συνδέει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία με την καθημερινή μας ζωή και τους χώρους διαβίωσης. Τα δάση είναι καίριας σημασίας για τους κλιματικούς και περιβαλλοντικούς στόχους της ΕΕ καθώς παγιδεύουν άνθρακα, αποτελούν καταφύγιο βιοποικιλότητας και έχουν σημαντική συμβολή στην οικονομία και την κοινωνία μας. Σύμφωνα με τη δασική στρατηγική της ΕΕ για το 2030, η βιώσιμη χρήση υλικών από ξύλο, ιδίως για μακροχρόνια χρήση, συμβάλλει στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και στην κυκλική οικονομία.

Οι παρατηρήσεις της Προέδρου φον ντερ Λάιεν στην εκδήλωση θα μεταδοθούν ζωντανά στο EbS. Η Πρόεδρος θα παραχωρήσει επίσης εκδήλωση Τύπου με τις Πρωθυπουργούς της Φινλανδίας κ. Σάνα Μάριν και της Εσθονία, κ. Κάγια Κάλας, καθώς και την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Σουηδίας κ. Έμπα Μπους στις ± 12.05 ώρα Ελλάδος. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απευθείας στο EbS. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση διαδικτυακά.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
23 Νοεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα