Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο25 Ιανουαρίου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν εγκαινιάζει στρατηγικό διάλογο για το μέλλον της γεωργίας στην ΕΕ

Participation of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, to the Strategic Dialogue on the Future of Agriculture

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εγκαινίασε σήμερα τον στρατηγικό διάλογο για το μέλλον της γεωργίας, ένα νέο φόρουμ με εντολή να διαμορφώσει ένα κοινό όραμα για το μέλλον του συστήματος γεωργίας και τροφίμων της ΕΕ.

Ο στρατηγικός διάλογος, ο οποίος ανακοινώθηκε από την πρόεδρο στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης το 2023, θα εξετάσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που έθεσαν οι συμμετέχοντες στον διάλογο, όπως ένα δίκαιο βιοτικό επίπεδο για τους γεωργούς και τις αγροτικές κοινότητες, η στήριξη της γεωργίας εντός των ορίων του πλανήτη μας και των οικοσυστημάτων του, η αξιοποίηση των τεράστιων ευκαιριών που προσφέρουν οι γνώσεις και η τεχνολογική καινοτομία, καθώς και η προώθηση ενός συστήματος τροφίμων της ΕΕ που θα ευδοκιμεί σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο.

Καθήκοντα συντονιστή ανέλαβε ο καθηγητής Peter Strohschneider, χάρη στη μακρόχρονη πείρα του, ιδίως ως πρόεδρος της «Επιτροπής για το Μέλλον της Γεωργίας» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της γερμανικής.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε σχετικά: «Έφτασε ο καιρός για να επιτευχθεί νέα συναίνεση σχετικά με τα τρόφιμα και τη γεωργία, μεταξύ των γεωργών, των αγροτικών κοινοτήτων και όλων των άλλων παραγόντων της αγροδιατροφικής αλυσίδας της ΕΕ. Οι γεωργοί και η βιομηχανία τροφίμων της ΕΕ παρέχουν στους πολίτες μας υγιεινά και υψηλής ποιότητας τρόφιμα και συμβάλλουν καθοριστικά στην οικονομία μας, ιδίως στις αγροτικές περιοχές. Καταβάλλουν επίσης τεράστιες προσπάθειες για να συμβάλουν στη συλλογική μας πράσινη και ψηφιακή μετάβαση. Ταυτόχρονα, όμως, αντιμετωπίζουν ευρύ φάσμα προκλήσεων, από την κλιματική αλλαγή έως τον πληθωρισμό και τις ασταθείς συνθήκες στην αγορά. Με αυτόν τον στρατηγικό διάλογο, δημιουργούμε ένα φόρουμ για τη διαμόρφωση ενός ξεκάθαρου οράματος για το μέλλον, προς όφελος όλων μας.»

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο δελτίο Τύπου, στις ερωτήσεις και τις απαντήσεις στο διαδίκτυο, ενώ η ομιλία της προέδρου θα είναι επίσης σύντομα διαθέσιμη στο διαδίκτυο.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
25 Ιανουαρίου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα